Fabrica de IT-isti a Romaniei transmite cel mai dur mesaj Nici salariile de 2.000 € nu-i mai conving pe tineri sa stea in tara cat timp „conditiile generale lasa de dorit“

Aproape 1.000 de tineri care au reusit sa treaca de examenul de bacalaureat anul acesta au intrat pe por­tile Universitatii Politehnica din Bucuresti in ul­timele cinci zile doar pentru a se inscrie la Facultatea de auto­matica si calcula­toare. Ei „se lupta“ pe 500 de locuri la buget si inca 150 la taxa pentru ca sunt constienti ca industria IT „este de viitor si salariile sunt mari“.  Chiar de la primul job un angajat dintr-o companie cu profitl IT poate castiga de la 400 de euro in sus, iar dupa cinci ani unii pro­gramatori pot ajunge si la ve­nituri de 2.500 de euro pe luna. Si totusi multi dintre viitorii pro­gra­ma­tori, administratori de sistem sau web desi­g­neri inca vor sa plece in strainatate sa lu­creze, scrie ZF.

Tranzactia anului? Electrica are bani sa cumpere cel putin o distributie de la Enel

Analistii se asteapta ca Electrica (EL) sa oferteze pentru cel putin una dintre cele trei distributii de energie scoa­se la vanzare de Enel, care a anuntat ca se retrage din Romania. Dupa oferta de listare, Electrica are in conturi cash de peste 2,5 miliarde de lei pentru dezvoltare. Retragerea grupului Enel din Romania si vanzarea pachetului majoritar de actiuni detinute la subsidiarele de distributie ar putea fi o veste nesperat de buna pentru Electrica, daca managementul Electrica va sti sa isi joace bine cartea, potrivit ZF.

Napolact a incheiat colaborarea cu 50 de centre de colectare din Ardeal. 200.000 de litri de lapte sunt irositi zilnic

Friesland, compania care detine Napolact, a renuntat sa mai recolteze lapte din Mures, Satu Mare si Salaj din iulie, pe motiv ca este mai ieftin sa aduca lapte din Ungaria, decat sa-l colecteze de la micii producatori din Romania, a declarat pentru Capital Claudiu Franc, presedintele Federației Crescatorilor de Bovine din Romania, informeaza Capital.

Surpriza pregatita soferilor de Registrul Auto Roman

Soferii din Bucuresti trebuie sa dea dovada de mai multa prudenta in aceasta perioada. Registrul Auto Roman a demarat o serie de controale, inclusiv pe timpul noptii, pentru a gasi “autovehicule susceptibile de a avea defectiuni grave care pot pune in pericol siguranta celorlalti conducatori auto si a pietonilor”. Pe motiv ca vrea sa isi "eficientizeze" controalele in trafic, inspectorii RAR vor alterna perioadele de control - zi cu noapte - si vor diversifica tematica si locatia verificarilor, scrie Gandul.info

Romania are a opta retea feroviara din UE, dar printre cele mai imbatranite. „Degeaba o avem daca nu o modernizam“

Romania are o retea de cale ferata de aproape 11.000 de kilometri, a  opta cea mai mare din Uniunea Europeana, dupa Germania, Franta, Polonia, Italia, Marea Britanie, Spania si Suedia, insa doar cateva sute de kilometri sunt modernizati si doar 37,5% electrificati, fata de aproape 60% in Polonia de exemplu, noteaza ZF.

Productia mai slaba de cereale va trage in jos cresterea economica

In conditiile in care ponderea agriculturii in PIB este de 5-6%, productia de cereale mai slaba din acest an va influenta cresterea economica a Romaniei, aceasta nefiind mai mare de 2,3%. In plina campanie de recoltare a cerealelor, fermierii din Romania sustin ca productia de cereale a scazut in 2014 cu 20-25% fata de anul trecut. Potrivit analistilor economici aceasta scadere va duce la o crestere economica mai mica decat in 2013, arata Capital.

Solutia autoritatilor pentru a elimina frauda din spitale. Obligatia pe care o vor avea persoanele care isi fac analizele

Din iulie, asiguratii care vor sa-si faca analize si investigatii in baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie trebuie sa declare daca sunt internati sau nu. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a luat aceasta decizie ca sa descurajeze internarile fictive, dar si situatiile prin care doctorii se foloseau de CNP-urile unora ca sa le faca analize... altora, arata Stirileprotv.ro

Cursa Tarom de vineri spre Moscova va evita spatiul aerian ucrainean, dupa prabusirea avionului de pasageri al Malaysia Airlines in regiunea Donetk

Cursa Tarom care va zbura vineri, 18 iulie, spre Moscova, va opera dupa orarul normal, insa va evita spatiul aerian ucrainean, dupa ce un avion malaysian de pasageri, avand la bord 295 de persoane, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur s-a prabusit in regiunea Donetk.  "Compania Tarom anunta ca zborurile de maine, 18 iulie, dinspre si catre Moscova, RO 241/2, vor opera pe o ruta deviata pentru ocolirea Ucrainei. Decolarea din Bucuresti este mentinuta la ora 13.05, iar aterizarea la Moscova va fi la 17:05, cu 30 minute intarziere fata de ora planificata (16:35)", a anuntat Tarom.  Decolarea din Moscova va avea loc la ora 18:50, cu 30 de minute intarziere fata de ora programata (17:20), iar aterizarea la Bucuresti va fi orele 19:30.  Reprezentantii Tarom au declarat pentru Mediafax ca deocamdata au decis ca spatiul ucrainean sa fie evitat doar de cursa de vineri, urmand sa se hotarasca si asupra urmatoarelor zboruri catre Moscova, dar si a celor catre Stockholm care, de asemenea, in mod normal strabat si spatiul aerian ucrainian Si Franta indeamna toate companiile aeriene sa evite spatiul aerian ucrainean.

Microsoft ingroapa Nokia, dupa preluare. Directorul general a anuntat concedierea a 18.000 de angajati

Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, a anuntat printr-un memo trimis angajatilor, ca intentioneaza sa renunte la 18.000 de posturi, cele mai mari concedieri din istoria companiei.Prin intermediul memoriului, citat de Business Insider, Nadella a transmis angajatilor ca majoritatea concedierilor – 12.500, vor fi efectuate la compania proaspat achizitionata Nokia.