Dan Paul, seful brokerilor: Ar trebui listate la bursa toate companiile de stat

„Actio­na­rii mici vor fi primii care vor urmari ca manage­men­tul sa nu faca ne­reguli, com­pania va plati impozite.“  Listarea la bursa impune reguli stricte de guvernan­ta corporativa si transpa­ren­ta, raportari financiare stric­te si periodice, iar mi­cii actionari pun presiune pe manage­ment pentru a respecta legea. Prin lista­re la bursa companiile de stat devin mai efi­ciente, statul colecteaza mai multe im­­pozite si sunt evitate neregulile de management.  „Ar trebui listate toate companiile de stat. Privatizarea companiilor de stat ar trebui sa se deruleze doar prin bursa pentru ca listarea la bursa ajuta foarte mult la colectarea de impozite, actio­na­rii mici vor fi primii care vor urmari ca manage­men­tul sa nu faca ne­reguli, com­pania va plati impozite“, a spus Dan Paul, prese­din­tele Asocia­tiei Bro­ke­rilor si vicepre­se­dintele  Bur­sei de Valori Bucu­resti, in emisiunea ZF Live.

Efectul advers al accizelor: Ce metoda au companiile sa evite plata

Transportatorii, sustinuti cu facilitati de marile retele de benzinarii, alimenteaza tot mai mult in afara tarii, ocolind preturile romanesti umflate de taxe. Capital prezinta o metoda uzuala prin care ambele businessuri ies in castig, singurul pagubit fiind bugetul.

Ce se intampla din momentul in care un credit e preluat de recuperatori

In acest moment sunt peste doua milioane de proceduri pe rol. Asta inseamna ca, in curand, mii de oameni risca sa fie evacuati din case sau vor avea conturile blocate. Bancile n-au mai avut rabdare sa-i astepte cu ratele si au vandut creditele neperformante firmelor de profil, care reusesc sa recupereze mai repede banii, arata stirileprotv.ro

Astra Asigurari si Carpatica Asig, aratate cu degetul! Cum isi "plimba" clientii RCA

Service-urile auto independente continua seria de acuzatii la adresa societatilor autorizate sa incheie polite de asigurare RCA, in special Astra Asigurari si Carpatica Asig - ambele membre UNSAR, care, potrivit ASSAI, stabilesc valori de despagubire diminuate in medie, cu 65% din costul real al reparatiilor. Potrivit ASSAI, evaziunea fiscala din domeniul reparatiilor auto este un fenomen in crestere in ultimii doi ani si jumatate, scrie wall-street.ro

Sase banci sunt in primele 50 din regiune, dar niciuna nu a mai prins top 10 

Sase banci locale s-au clasat la finalul anului trecut printre cele mai mari 50 de institutii de credit din Europa Centrala si de Est, iar trei dintre ele au urcat cateva pozitii in clasament fata de anul trecut, potrivit unui studiu al firmei de consul­tan­ta si audit Deloitte.   Nicio banca ro­maneasca nu a mai prins insa un loc intre cele mai bine zece pozitio­nate institutii de credit din regiune, in conditiile in care BCR, cea mai mare banca locala dupa marimea ac­ti­velor, a coborat cinci pozitii in top, potrivit ZF.

Autostrada lui Dragnea nu trece de faza SF-ului. Primarii comunelor de pe tronsonul Bucuresti-Alexandria asteapta investitorii

Autostrada Bucuresti-Alexandria, supranumita si “Autostrada lui Dragnea”, a suferit o noua amanare: a sasea in trei luni, in contextul in care primul termen a fost anuntat in iunie. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a amanat termenul pana la care firmele pot depune oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate (SF) din cauza "numeroaselor clarificari" care trebuiau facute pentru documentele necesare licitatiei. Primarii din comunele pe unde ar trebui sa treaca autostrada vorbesc despre numeroasele investitii pe care le-ar putea atrage daca proiectul ar fi finalizat. Mai au insa de asteptat, scrie gandul.info

Adrian Vasilescu, BNR: O toamna atipica

Decalajele care ne despart de tarile avansate continua sa fie mari. De 25 de ani spunem ca solutia e reformarea economiei. Ne grabim insa prea incet. Venituri reale sunt neindestulatoare. Tot asteptand schimbarea, fara ca ea sa se produca, o mare parte a populatiei isi intareste convingerea ca e condamnata la saracie. Romania continua sa detina lanterna rosie a nivelului de trai in Europa, scrie Vasilescu in ZF.

Cei mai bogati oameni ai planetei pastreaza munti de bani in numerar

Bogatii lumii se tem de sa investeasca prea mult pe piata financiara, dupa criza financiara din 2008-2009, si tin banii in  numerar, potrivit CNBC. Miliardarii pastreaza fiecare, in medie, 600 de milioane de dolari in numerar, o suma cu 60 de milioane de dolari mai mare fata de anul trecut si echivalenta cu 19% din averea lor neta. Toti asteapta momentul optim in care sa isi faca investitiile. Detinerile in numerar ale celor mai bogati din lume sunt cu mult mai mari decat investitiile lor pe piata imobiliara.

Actiunile europene au inchis in cel mai mare declin din ultimele 11 saptamani

Actiunile companiilor europene au inchis marti cu cel mai mare declin din ultimele 11 saptamani, din cauza evolutiei negative a titlurilor companiilor farmaceutice. Picajul vine dupa noile reguli fiscale adoptate in SUA pentru a descuraja fuziunile in scopul beneficierii de taxe mai mici in strainatate. Indicele Stoxx Europe 600 a coborat cu 1,4%, cel mai mult dupa 8 iulie. Volumul tranzactiilor cu actiuni membre ale Stoxx 600 a fost cu 20% mai mare decat media ultimelor 30 de zile, potrivit Bloomberg. Actiunile Raiffeisen Bank International au inregistrat cea mai mare scadere dupa septembrie 2011, de 10%.