10 miliarde de euro in IT din 2000 pana in prezent. Cat a fost mita?

Dosarul achizitiilor de licente Microsoft si de software si calculatoare pentru scoli, deschis de DNA, in care pana acum noua fosti ministri sunt acuzati de neglijenta in serviciu, trafic de influenta sau de faptul ca ar fi pretins si primit mita de zeci de milioane de dolari si euro de la castigatorii contractelor, pune in prim plan haosul si lipsa de transparenta a achizitiilor facute de catre stat, perpetuate de-a lungul anilor, care practic simplifica si incurajeaza eventuale abuzuri cu banii publici. In ultimii 14 ani statul a cheltuit circa 10 miliarde de euro pe echipamente IT, software, servicii IT si de comunicatii, potrivit estimarilor ZF.

Cartierele in care poti ajunge proprietar cu 5.000 de euro

Cu doar 5.000 de euro, orice roman cu venituri medii poate ajunge proprietarul unei garsoniere sau a unui apartament cu doua camere in circa 13 ani. Cinci cartiere bucurestene ofera aceasta oportunitate. Acum un an, Capital prezenta modalitatea prin care un mic investitor putea intra in posesia unei locuinte in Bucuresti doar cu banii de avans la un credit ipotecar. La acea data, doar cartierele Ferentari, Pantelimon si Berceni ofereau acces la o proprietate cu un efort investitional de sub 5.000 de euro, iar perioada in care creditul obtinut pentru achizitionarea imobilului se stingea din inchirierea apartamentului era de 15-16 ani. Noile date indica o imbunatatire evidenta.

Ghosn, Renault: Uzina Dacia este foarte eficienta, dar nu este imuna la probleme. Salariile mai mari pot veni doar daca exista eficienta mai mare

Carlos Ghosn, unul dintre cei mai puternici executivi din industria auto mondiala, care conduce Alianta Renault-Nissan din functia de presedinte si CEO atat al Grupului Nissan, cat si al Grupului Renault, spune ca uzina Dacia de la Mioveni este in prezent una "eficienta, dar nu imuna la probleme", motiv pentru care aceasta trebuie sa se mentina competitiva in continuare, mai ales in ceea ce priveste costurile de productie, noteaza ZF.

F64: Smartphone-ul este o binecuvantare pentru piata foto si nu o amenintare, asa cum a fost vazut

Smartphone-ul a fost poate una dintre cele mai bune schimbari aduse pietei foto, cel putin asta sustine Marian Alecsiu, CEO-ul F64.ro, proprietarul celui mai mare retailer specializat in domeniul foto-video din Romania, companie care anul trecut a incheiat cu afaceri de aproape 20 de milioane de euro. "Sunt o binecuvantare pentru ca faciliteaza accesul utilizatorilor la fotografie. Generatia actuala, care va face trecere de la pozat la fotografiat, va face pasul mai departe catre camerele foto profesionale”, a declarat Alecsiu, in cadrul emisiunii Wall-Street 360.

Sistemul prin care oamenii de afaceri isi pot supraveghea investitiile de la distanta

Ce faci daca locuiesti in Transilvania sau intr-o alta tara si ai de administrat o afacere in Baragan, de exemplu? Cauti solutii ca sa nu descoperi repede gustul falimentului. Foarte multi oameni de afaceri si-au instalat in ferme, pe santiere sau in service-uri, sisteme de monitorizare video. Abia dupa, business-ul lor a inceput sa dea roade. Totusi, unii dintre angajati reusesc sa fenteze sistemul, oricat de avansat ar fi acesta, informeaza stirileprotv.ro

O banca din Romania le impune angajatelor sa respecte regula celor 10 centimetri. Altfel le concediaza

Imbracamintea in culori stridente, fustele prea scurte sau prea stramte, tatuajele la vedere, pantalonii scurti sau sandalele in cazul barbatilor, sosetele colorate sau pantofii sport sunt doar cateva din articolele interzise in companiile locale prin regulamentul vestimentar intern, asa-numitul „dress code“. In dress code-ul unei banci locale mari din Romania, de exemplu, se precizeaza clar ca nu sunt permise hainele in culori aprinse (culori fluorescente, auriu si argintiu in exces) sau chiar piercingurile, iar femeile nu au voie sa poarte fuste prea scurte sau prea stramte. De altfel, regula de maximum 10 centimetri deasupra genunchiului pentru fustele sau rochiile angajatelor trebuie pastrata si in cazul firmelor de asigurari, scrie Business Magazin.

De la agent la sef pe vanzari de 130 mil. €: PepsiCo Romania a promovat in pozitia de director de vanzari un manager care lucreaza de 15 ani in companie

Claudiu Dorcioman, un manager care lucreaza de 15 ani in cadrul imbuteliatorului local al Pepsi, a fost numit director national de vanzari pe divizia de bauturi in cadrul PepsiCo Romania, pozitie care a fost ocupata in ultimii cinci ani de Gabriel Alexandru, scrie ZF.

Bancile britanice, bune de plata. Pentru ce risca penalizari de 41 miliarde de dolari

Bancile britanice ar putea plati amenzi de 41 miliarde dolari din cauza manipularii pietelor valutare si a neregulilor in operatiunile cu credite ipotecare in Statele Unite, transmite Bloomberg.  HSBC Holdings ar putea avea costuri legate de litigii, de 15,8 miliarde de dolari, Royal Bank of Scotland e pe doi, cu 12,5 miliarde de dolari, iar platile Barclays pentru litigiile viitoare s-ar putea ridica la 8,9 miliarde dolari.

Franta rateaza tinta de deficit bugetar stabilita de UE, dar refuza noi masuri de austeritate

Guvernul francez a anuntat ca va rata anul viitor si in 2016 tinta de reducere a deficitului bugetar la 3% din produsul intern brut, dar a avertizat ca nu va lua masuri suplimentare de austeritate, in ciuda presiunilor Uniunii Europene, informeaza AFP, citata de Mediafax.  Ministrul francez de Finante, Michel Sapin, a declarat ca guvernul are sub control cheltuielile si ca "si-a indeplinit responsabilitatile", justificand rezultatele slabe ale economiei franceze prin situatia nefavorabila din Europa.  Mai mult decat atat, a subliniat ca Europa trebuie, la randul sau, "sa-si asume responsabilitatile in toate componentale sale", pentru a sustine activitatea economica din regiune.