O noua utopie? ”Resuscitam ARO, ne asociem cu Toyota si devenim unii dintre cei mai mari producatori auto europeni”

”Relansarea Aro si asocierea cu Toyota” a fost votata cea mai interesanta idee de catre comunitatea de business din Pitesti pentru cresterea economiei judetului Arges si a Romaniei. Ideea a fost prezentata de catre Ion (Benone) Lazar, cel care controleaza si conduce unul dintre cele mai mari grupuri de transport din Romania, Lazar International, la conferinta ”Cum dezvoltam Romania – Oportunitati de afaceri si dezvoltare locala”, cu antreprenorii locali din Arges, al treilea judet din Romania din punct de vedere economic, dupa Bucuresti si Ilfov, unde activeaza aproape 17.000 de firme, cu afaceri de peste 9 miliarde de euro pe an, si unde lucreaza 115.000 de angajati, scrie ZF.

Cele mai proaste decizii ale premierilor Romaniei

Taxe mari, impozite noi, cheltuieli publice umflate, investitii trase pe linie moarta. Cu asta se pot „lauda“ sefii guvernelor de dupa 2000. Greșelile din trecut pot fi lecții pentru cei care vor cere in viitor votul romanilor.Un sondaj de opinie dat recent publicitatii arata ca 20% din romani cred ca cel mai bun premier postrevolutionar a fost Calin Popescu Tariceanu. Pe locul doi se afla Adrian Nastase (cu 15%), iar pe trei, Emil Boc (cu 12%), informeaza Capital.

Cum sa eviti capcanele contractuale cand iti cumperi casa

Te-ai gandit sa intrebi pe ce perioada iti ofera un dezvoltator garantii pentru vicii ascunse? Sa verifici in contract daca sunt trecute cu exactitate termenele si costurile? Sa ceri garantarea sumelor platite in avans? Ioana Negrea, senior associate la Mitel&Partners, a explicat pentru wall-street.ro care sunt elementele contractuale la care un cumparator de locuinte trebuie sa fie atent atunci cand isi cumpara o casa.

Motoarele exporturilor si consumului au franat, iar constructiile continua declinul

Ritmurile de crestere pentru exporturi, productie industriala si consum au franat in august, iar constructiile si-au continuat declinul, confirmand scenariul incetinirii economiei. Trimestrul al treilea a inceput cu stangul, iar tendinta de deteriorare a indicatorilor macro a continuat in ugust, dupa cum indica cifrele privind industria, vanzarile de retail, exporturile si constructiile, arata ZF.

Romanul care a primit de la Bill Gates 27 de milioane de dolari pentru tara lui

Paul-Andrei Baran este nascut in Los Angeles si a administrat in ultimii trei ani programul Biblionet, de 26,9 milioane de dolari, al fundatiei Bill & Melinda Gates, menit sa reformeze bibliotecile publice din Romania. Paul-Andrei Baran este directorul programului Biblionet, prin care bibliotecile publice sunt dotate cu calculatoare conectate la internet, dar si "campion digital" al Romaniei - titlu acordat de fiecare stat membru UE unei persoane cu merite deosebite in promovarea digitalizarii in tara respectiva, noteaza Business Magazin.

Clever Taxi: Americanii de la Uber au sanse doar pe piata clientilor premium in Romania

Posibila intrare a companiei americane Uber in Ro­mania, care ofera servicii de transport prin intermediul unei aplicatii mobile care face legatura intre pasageri si soferi, nu reprezinta o amenintare pentru firmele de taximetrie sau pentru ceilalti jucatori de pe piata de profil care le ofera utilizatorilor posibilitatea de a comanda un taxi direct de pe smartphone, fiindca pe plan local nu exista o problema legata de costul unei calatorii cu taxi-ul sau de disponibilitatea acestora la fel ca in SUA, potrivit lui Mihai Rotaru, fondator si CEO al companiei Cle­ver Tech, care administreaza aplicatia Clever Taxi, noteaza ZF.

Afaceri la malul marii, in afara sezonului estival. Cat plateste un student pe luna pentru cazare la un hotel de 4 stele

Ca sa aiba clienti si in afara sezonului estival, cativa hotelieri din Mamaia au gasit nisa potrivita: studentii care invata la facultatile din Constanta si care sunt dispusi sa locuiasca la patru stele.Preturile variaza intre 100 si 350 de euro pe luna, iar majoritatea strainilor prefera sa plateasca mai mult pentru apartamente cu vedere superba catre mare sau lacul Siutghiol, potrivit stirileprotv.ro

CEO-ul Air France-KLM ameninta ca va crea alta companie daca pilotii nu semneaza un acord

Presedintele-director general al Air France-KLM, Alexandre de Juniac, vrea sa creeze o companie-sora cu Transavia, daca pilotii refuza sa semneze acordul cu conducerea, afirma acesta intr-un interviu acordat publicatiei Le Journal du Dimanche, citat de AFP, citata de Mediafax. Un sindicat de la Air France, CGT, a denuntat joi aceasta eventualitate a unei noi entitati, catalogand-o drept un "adevarat santaj" din partea conducerii.

Ucraina ar putea primi noi fonduri de la UE

Uniunea Europeana ar putea acorda un ajutor financiar suplimentar Ucrainei, care sa nu depaseasca insa bugetul Comisiei pentru programul de asistenta din 2015. Presedintele Poroshenko a cerut CE un imprumut de 2 miliarde de euro pentru anul viitor, o suma prea mare, noteaza WSJ.  UE a promis finantari totale de peste 11 miliarde de euro Ucrainei in urmatorii ani, cu conditia ca guvernul de la Kiev sa continue reformele. Ucraina a primit, in 2014, 850 de milioane de euro de la CE.