O miza de 1,8 mld. euro, unde sunt doar doi concurenti - Metro si Selgros. Carrefour ataca segmentul cash&carry al companiilor pentru a rezista asaltului nemtilor

Francezii devin primul jucator care acopera toate segmentele din comertul modern, o piata de 8 mld. euro.  Carrefourr, care deschidea in 2001 piata hipermarketurilor, ajunsa in prezent la 4 mld. euro, face o prima incercare si pe segmentul cash&carry in speranta de a reduce diferenta care il desparte de liderul comertului modern Kaufland, cu afaceri de peste 1,6 mld. euro anul trecut, scrie ZF.

Cea mai mare firma romaneasca de curierat a cumparat o bucata din Tractorul Brasov

Antreprenorii Felix Patrascanu, Adrian si Neculai Mihai, proprietarii FAN Courier, au cumparat 2,7 ha din fosta platforma industriala Tractorul Brasov de la grupul francez Auchan, intr-o tranzactie de circa un milion de euro, potrivit calculelor Capital.

Maruntisul pe care marile firme de panotaj din Romania il intorc statului. Cine a primit "reteaua publica" de publicitate, exploatata electoral, din marile orase

Banii si primarii sunt caramizile pe care afacerea panotajului stradal s-a ridicat in Romania ajungand sa ruleze in 2008 in jur de 180 de milioane de lei pe an, adica 50 de milioane de euro la cursul valutar al vremii. Aflata in declin in ultimii ani, ajunsa la 30 de milioane de euro, fara a socoti insa comisioanele ramase in agentiile de publicitate cu care lucreaza, afacerea cu panouri publicitare stradale se reintoarce la politic prin noii sai investitori. Nu aduce, judecand dupa datele de la Ministerul Finantelor, profit economic, dar serveste in an electoral intereselor politice, scrie gandul.info.

Topul surprinzator al bancilor in functie de platile decontate

Trei banci detin aproape jumatate din piata platilor decontate in Romania, cu toate ca nu se afla in top trei cele mai mari din punctul de vedere al activelor. ING controleaza 18,6% din aceasta piata, valoarea ordinelor de transfer in perioada iunie-2013-iunie 2014 fiind de  1,139 miliarde de lei (256 miliarde de euro). Pe locul doi se afla Raiffeisen, arata ZF.

Topul companiilor cu cele mai mari pierderi din economia Romaniei

Compania care a inregistrat cea mai mare pierdere, in 2013, potrivit situațiilor financiare depuse in acest an, este Oltchim Ramnicu Valcea, cu 220 de milioane de euro. Urmeaza Petrotel Lukoil, cu o pierdere de peste 210 milioane de euro. Podiumul este completat de Arcelor Mittal Galati care avut pierdere de aproape 168 milioane de euro, noteaza Capital.

Americanii vor sa aduca si in Romania controversata aplicatie de taximetrie Uber. Legea de la noi o interzice insa

Teoretic, orice sofer ar putea sa devina taximetrist, iar plata pentru calatorie ar fi achitata din contul clientului, urmand ca firma sa-si opreasca un comision.La noi in tara cei care transporta persoane trebuie sa respecte legea taximetriei: adica sa obtina o licenta si sa-si achite taxele.Anuntul americanilor a fost facut pe site-ul companiei. Deja cauta director general, director de marketing si director pentru operatiuni si logistica, informeaza stirileprotv.ro

Pragul financiar pe care afacerile mici trebuie sa il depaseasca pentru a fi sigure de profit – vanzari de 2 milioane de euro

Doar o treime din cele aproape 520.000 de firme mici si mijlocii care existau anul trecut in Romania au reusit sa adune profituri mai mari de 1.000 de euro la finalul celor 12 luni.  Uitate de guvernanti, ignorate de banci, dar sufocate de povara taxelor, afacerile de mica anvergura de pe plan local sunt, in proportie de 94%, companii micro, de tip start-up, care au venituri sub 500.000 de euro si din randul carora doar 32% au avut profit in 2013, potrivit ZF.

Gigantii E.On si GdfSuez vor sa cumpere active ale Enel din Romania

Alaturi de chinezi, francezii de la GdfSuez si nemtii de la E.On intentioneaza sa cumpere distributiile de electricitate ale Enel pe care italienii vor sa le vanda. Pretul ar putea fi insa mai mic decat ce ofera chinezii, scrie economica.net.

Cine ia decizia de achizitie pe zona de cloud

Modul in care companiile iau deciziile cu privire la achizitiile de servicii cloud s-a schimbat, iar departamentul de IT ia aceste decizii impreuna cu liderii din business, sustine Marius Filipas, Cloud&Enterprise Lead Microsoft. "Daca inainte departamentul de IT era singurul responsabil de deciziile legate de IT, acum 61% din decizii le iau oamenii de business, de exemplu marketing managerii", spune Marius Filipas, potrivit wall-street.ro

Ucraina isi construieste gazoduct de 245 mil. dolari 

Ucraina vrea sa construiasca un gazoduct care sa-i permita sa primeasca gaz european prin Polonia, potrivit UNIAN, citata de Mediafax. Noul gazoduct va avea o lungime de 110 kilometri, o capacitate de opt miliarde de metri cubi pe an si va costa 245 de milioane de euro, potrivit lui Radoslaw Dudzinski, un reprezentant al Polenergia, care participa la realizarea proiectului.  "Cred ca gazoductul ar putea deveni operational in 2019-2020", a declarat Dudzinski. Acesta va fi construit intre complexul de stocare a gazelor Bilce-Volita si punctul de transfer de la granita ucraineano-poloneza Drozdovice.

Seful OMV demisioneaza din functie cu doi inainte de expirarea mandatului initial 

Consiliul director al OMV a convenit cu directorul general executiv al OMV, Gerhard Roiss, sa demisioneze de la conducerea grupului austriac, cu data de 30 iunie 2015, cu aproape doi mai devreme decat mandatul initial. Deja a  inceput procesul de selectie a unui candidat pentru aceasta pozitie, se arata intr-un anunt al grupului austriac transmis Bursei din Viena.

Actiunile si obligatiunile Greciei, in picaj din cauza neintelegerilor cu UE 

Actiunile si obligatiunile Greciei au scazut puternic marti, din cauza neintelegerilor dintre liderii  de la Atena si Uniunea Europeana, referitoare la intentia elenilor de a incheia programul de salvare financiara, transmite Bloomberg.  Randamentul obligatiunilor elene pe termen de 10 ani a urcat peste nivelul de 7% pentru prima oara dupa luna martie, in timp ce indicele bursier ASE a coborat cu pana la 6,2%, la cel mai redus nivel dupa 9 septembrie 2013.