Sa stiti ca si noi astia, “restul”, facem investitii, angajam oameni si platim salarii. Stiti cati bani am platit eu la buget in noua luni? 1,9 mil. euro. Dar pentru dvs. numai investitorii straini sunt buni

La intalnirea de la Pitesti dintre BCR, ZF si antreprenorii locali din Arges, am spus ca judetul Arges inseamna “Dacia/Renault si restul”. Pentru acest cuvant, “restul”, am fost taxat de un antreprenor local, Toma Lazar, proprietarul firmei Pentarom, cu o cifra de afaceri pe 2013 de 61 mil.lei (13,6 mil.euro), un profit de 9,5 mil.lei ( 2 mil.euro). El, un antreprenor roman cu o companie din 1992, mi-a reprosat faptul ca prin acest cuvant “restul”, unde l-am incadrat, l-am subevaluat, i-am desconsiderat munca si ca nu am dat doi bani pe tot ce face el. “Sa stiti ca si noi astia, <<restul>>, facem investitii, angajam oameni si platim salarii. Stiti cati bani am platit eu la buget in noua luni? 1,9 mil. euro. Dar pentru dvs. numai investitorii straini sunt buni, noi suntem <<restul>>”, scrie Cristian Hostiuc in ZF.

Romania a pierdut un tezaur fabulos prin votul parlamentului. Fundatia Gojdu, creata de un filantrop, irosita de politicieni

Emanuil Gojdu, un avocat bogat din Imperiul Austro-Ungar a lasat prin testament, intr-o expresie a uriasei sale generozitati, intreaga sa avere destinata tinerilor romani de confesiune ortodoxa. Peste 5000 de bursieri si-au datorat formarea Fundatiei Gojdu, o elita intelectuala pe care Romania s-a sprijinit si careia ii datoreaza enorm. A doua comoara pierduta dupa Tezaur Dupa Tezaurul de la Moscova, avutia pierduta a Fundatiei Gojdu este a doua ca valoare si insemnatate. O comoara nationala estimata acum la peste un milliard de euro. In cartierul evreiesc din centrul Budapestei se intinde pe mii de metri pasajul Gojdu si imobilele care alcatuiesc ansamblul rezidential cu acelasi nume. O strada intreaga in inima capitalei Ungariei, potrivit Romania, te iubesc!

Deznodamant nefericit pentru cea mai asteptata autostrada din Romania

Nici cea de-a treia incercare a francezilor de la Vinci se pare ca nu are sorti de izbanda. Contractul pentru autostrada Comarnic-Brașov, primul proiect care urma sa se faca in baza unui contract de concesiune, adica pe banii constructorului, nu a fost semnat nici acum, dupa 10 luni de la desemnarea constructorului, noteaza Capital.

Producatorii de vin sunt campionii fondurilor europene. „Avem potential sa ne dublam productia si sa fim un nume la nivel global“

Romania si-ar putea dubla productia anuala de vin daca vom avea finantare sa inlocuim viile hibride cu vii nobile, in conditiile in care in prezent suntem pe locul cinci in lume la suprafata cultivata, dar productia se realizeaza pe numai jumatate din terenul alocat de Uniunea Europeana, a spus la ZF Live Ciprian Rosca, directorul comercial al Cramelor Recas, unul dintre cei mai mari jucatori din industrie.

Doi tineri au pornit o afacere unica in Bucuresti in subsolul casei

Catalina Suteu si Andrei Stanciu, doi tineri de 29 de ani pasionati de jocuri, au aflat de conceptul Escape the Room in timpul unei vacante la Londra.  „Nu am reusit atunci sa mergem, dar ideea ne-a ramas in minte“, incepe Catalina Suteu povestirea. „Anul acesta am tot citit despre joc, asa ca i-am propus lui Andrei sa incercam si noi ceva de genul asta, fara sa stim propriu-zis cu ce se mananca. Am cochetat o perioada cu ideea, iar prin luna iunie am inceput sa cautam mai multe informatii. Asa am si aflat ca s-au deschis cateva si in Romania, in Bucuresti si la Cluj“, potrivit Business Magazin.

Ce trebuie sa faca investitorii pentru a naviga "tsunami-ul" de pe burse?

Aproape 880 mil. euro au disparut de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in sedinta de joi 16 octombrie, cand majoritatea actiunilor au scazut cu 3-4%. In ziua urmatoare optimismul a fost cuvantul cheie atat in piata locala cat si pe marile burse internationale, care au recuperat o buna parte din pierderi. Cum vad brokerii situatia si ce le recomanda investitorilor ametiti de caruselul burselor din ultima perioada, aflati pe wall-street.ro

Seful celei mai mari companii din Norvegia şi-a schimbat jobul pentru un salariu de zece ori mai mare

Helge Lund, unul din cei mai cunoscuti executivi din sectorul petrolier mondial, care a condus dezvoltarea gigantului petrolier Statoil, va castiga de zece ori mai mult la compania petroliera mult mai mica BG din Marea Britanie, scrie Financial Times, citat de ZF.  “Foarte rar se intampla ca boardul unei companii sa atraga un manager de succes la o companie mica. Sectorul petrolier e mult mai complicat atunci cand pretul petrolului este mic”, explica J. Robinson West, consultant la Centrul pentru Studii Strategice si Internationale din SUA.

Care sunt daunele pe care asigurarea CASCO nu le acopera

In mod normal, asigurarile de tip CASCO ar trebui sa acopere orice dauna. Exista insa si situatii in care firma este indreptatita, prin contract, sa nu plateasca despagubire. Spre exemplu, una dintre prevederile contractuale arata ca asiguratul nu beneficiaza de despagubire in situatia in care „nu a luat toate masurile necesare pentru limitarea pagubei”, scrie economica.net.

Pilotii de la Lufthansa anunta greva pe zboruri de lung curier pentru marti, dupa cea de luni

Sindicatul pilotilor din cadrul grupului aerian german Lufthansa a anuntat luni dimineata o noua greva, pentru marti, pe zborurile de lung curier, imediat dupa cea prevazuta luni dupa-amiaza pe liniile interme de curier mediu, relateaza AFP, citata de Mediafax. Greva de marti va dura intreaga zi, fiind programata de la ora locala 6.00 (7.00, ora Romaniei) si pana la ora locala 23.59 (miercuri, 0.59, ora Romaniei). Ea va afecta doar compania Lufthansa. Cea de luni afecteaza aproximativ 2.100 de zboruri si peste 200.000 de pasageri, dar Lufthansa prevede sa asigure cu alti piloti - cei cu functii de supervizare - o treime din trafic, adica 700 de zboruri, pentru a deservi "peste 70.000 de pasageri".