Darius Valcov: Avem „sub cheita“ 5,3 miliarde de lei in buget, nimeni nu are voie sa umble la ei pana in a doua jumatate a anului

Veniturile bugetului consolidat cresc in fiecare an in Romania cu 12-13 miliarde de lei, echivalentul unei cresteri economice de circa 3% pe an, a declarat, la Adevarul Live, Darius Valcov, ministrul Finantelor. El a explicat ca din aceasta suma 7 miliarde sunt date inapoi populatiei si firmelor prin reduceri de taxe, iar restul sunt pastrate de catre stat, care va ingheta cheltuielile ministerelor si autoritatilor locale la nivelul actual.

Opinie ZF: RAFO poate merge linistita la casat, are binecuvantarea guvernului Ponta. Important este ca Trattoria Il Calcio sa nu ajunga la fier vechi

Trimiterea la fier vechi in mod oficial a rafinariei RAFO Onesti nu a starnit niciun interes, nicio emotie pentru Palatul Victoria sau chiar Palatul Cotroceni. Oricum rafinaria era inchisa de mai multi ani, mai ramasesera putini angajati (400) intr-un oras deja depopulat, si in consecinta pe o harta electorala Onestiul nu mai inseamna nimic. Pana acum singura reactie la decizia de casare luata de actionarului rus al rafinariei din Onesti a venit din partea unei companii private, Prospectiuni Bucuresti, detinuta de omul de afaceri Ovidiu Tender, scrie Cristian Hostiuc, directorul editorial al ZF.

Titeiul ieftin si dolarul scump taie investitiile

Piata internationala a petrolului este, in continuare, agitata. Marile companii petroliere de pe glob au anuntat la finele anului trecut ca renunta la investitii de 200 de miliarde de dolari. Efectele negative vor fi resimtite si pe plan local, dar la un nivel mai redus. Cei de la OMV Petrom anuntau, inca din noiembrie 2014, ca au inceput un proces de revizuire a proiectelor de investitii, doar ca acestea vor fi prezentate abia in februarie, potrivit www.capital.ro.

Dobanda anuala efectiva la imprumuturile mai mici de 2.000 de lei poate ajunge pana la 7.000%

Institutiile financiare nebancare acorda credite de valori mici pe termen scurt doar cu cartea de identitate a clientului si un extras de cont si percep dobanzi anuale efective de pana la 7.000%, respectiv o dobanda de peste 1% pe zi. Un client care imprumuta 1.000 de lei pe termen de cinci zile va returna creditorului suma de 1.060 de lei, insemnand 60 de lei in plus fata de suma acordata, adica o dobanda anuala efectiva (DAE) de 6.936%, potrivit unui calcul realizat de Business Magazin.

Ce actiuni romanesti au in portofoliu gigantii de pe Wall Street

Gigantii finantelor mondiale BlackRock, Vanguard, Franklin Templeton si Morgan Stanley au prin fondurile pe care le administreaza investitii pe bursa de la Bucuresti in valoare cumulata de circa 100 mil. dolari (cca 400 mil.lei). Principalele plasamente locale sunt actiunile Romgaz, BRD, Banca Transilvania, Petrom, Fondul Proprietatea si Electrica, noteaza www.zf.ro.

Ce banci au in oferta comisioane ZERO la propriile ATM-uri

Comisionul de retragere de la bancomat poate fi suparator daca aveti retineri sa folositi mereu cardul la cumparaturi sau preferati sa simtiti intotdeauna cash-ul in buzunar. In plus, majoritatea bancilor au grija ca retragerea de la bancomat a numerarului sa fie descurajanta, chiar si in reteaua proprie. wall-street.ro va prezinta mai jos de comisioane de retragere la ATM percep cele mai mari banci in oferta standard si cat va costa interogarile soldului, informeaza www.wall-street.ro.

UE cere inapoi Greciei 11 mld. euro acordati pentru recapitalizarea bancilor. Eurogroup: Transferul, necesar pentru a evita utilizarea acestor bani in alte scopuri

Fondurile de circa 11 miliarde de euro acordate de membrii zonei euro pentru recapitalizarea bancilor din Grecia vor fi transferate catre un fond din regiune si vor putea fi utilizate numai cu acordul BCE, a declarat presedintele Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, citat de Reuters.

Moody's a retrogradat calificativul Rusiei in categoria "junk": puterea financiara a statului se va diminua vizibil

Agentia de evaluare financiara Moody's a retrogradat calificativul acordat datoriilor suverane ale Rusiei in categoria speculativa, nerecomandata investitiilor, pe fondul crizei din Ucraina, al scaderii cotatiilor petroliere si al deprecierii rublei, transmite MarketWatch.

Criza rublei ameninta sustinerea pe care Moscova o acorda Transnistriei, regiune care, la un pas de un urias dezastru economic, s-ar putea reorienta spre UE

Criza rublei ameninta sustinerea pe care Moscova o acorda regiunii separatiste moldovene Transnistria, ce primeste aproximativ 70% din buget de la Kremlin, si ar putea conduce la o realiniere a Tiraspolului si o eventuala apropiere de UE, scrie The Guardian, care citeaza Eurasianet.org.