Intr-un interviu acordat presei americane si citat de Business Insider, Musk spune ca momentan este doar o idee, dar ca vrea sa o breveteze si sa dea frau liber antreprenorilor ambitiosi care vor sa o transforme in realitate.

Daca va deveni realitate, va fi a cincea modalitate de transport, dupa automobile, trenuri, avioane si nave maritime.

Musk isi descrie ideea ca fiind un mijloc de transport care sa nu faca niciodata accident, sa fie imun la apa si sa aiba o viteza de 3 sau 4 ori mai mare decat trenul glont sis a fie de doua ori mai rapid decat un avion.

Astfel, va face posibil ca distant dintre Los Angeles si San Francisco – 558,68 km, sa fie parcursa in 30 de minute. Iar pretul unui bilet ar urma sa fie mai mic decat cel al unui bilet de avion.

Elon Musk crede ca este posibil ca viitorul mijloc de transport sa isi creeze propria energie, daca va fi dotat cu panouri solare, explicand ca exista o modalitate de a stoca acesta energie 24 de ore timp de 7 pe saptamana, fara a utiliza baterii.

Antreprenorul este convins ca “Hyperloop” poate deveni realitate si este deschis la idei pentru construirea proiectului.