"Premierul a transmis presedintelui PNL ca nu este de acord ca Nini Sapunaru sa preia functia de ministru al Transporturilor si a cerut o alta nominalizare", au declarat sursele citate.

Deputatul PNL Nini Sapunaru a declarat, joi seara, ca a fost sunat si intrebat daca accepta propunerea presedintelui PNL, Crin Antonescu, de a prelua postul de ministru al Transporturilor, spunand ca a fost de acord si ca a fost autorizat sa anunte acest lucru.

"Am fost sunat si am fost intrebat daca as accepta o propunere din partea dansului (a lui Crin Antonescu - n.r.), propunere catre Biroul Permanent National, pentru functia de ministru al Transporturilor. Am acceptat, sunt onorat de propunere, mai mult de atat nu am ce sa comentez decat ca voi astepta decizia partidului de duminica. (...) E doar propunerea domnului presedinte Crin Antonescu, propunere catre BPN, urmeaza ca dansii (membrii forului de conducere al partidului - n.r.) sa ma voteze sau nu pentru aceasta candidatura", a spus Sapunaru, la un post de televiziune, potrivit Mediafax.

Nini Sapunaru are 50 de ani si este la al patrulea mandat de deputat. A absolvit in 2000 Academia de Studii Economice Bucuresti - Facultatea de Economia Industriei, Constructiilor si Transporturilor, iar in 2010 a obtinut doctoratul in economie, cu teza "Locul si rolul institutiei vamale in Uniunea Europeana".

In perioada 1985 - 1990 a fost proiectant la Institutul de Proiectari "Vrancea" - Focsani, in perioada 1991 - 1995 a fost inspector de credite la Bankcoop Vrancea, iar din 1995, timp de doi ani, a detinut postul de director al SC "Europroiect" SRL - Focsani, firma la care in prezent detine 49,5% din actiuni.

Alti doi ani, din 1997, a fost secretar de stat, sef al Directiei Generale a Vamilor.

Conform declaratiei de avere, are, impreuna cu sotia, un teren intravilan de 750 de metri patrati in Focsani, achizitionat in 2002 si o casa de 394 de metri patrati construita in 2006. Sapunaru are un Volkswagen golf din 2000.

El detine 50% din actiuni si la F&C Consulting Bucuresti si a acordat un imprumut de 135.000 de euro lui Bogdan Sapunaru. De asemenea, are o datorie de 220.000 de euro la Banca Transilvania, credit contractat in 2009 si scadent in 2029.

Firma la care Nini Sapunaru detine 49,5% din actiuni, SC Europroiect SRL, cu activitati de inginerie si consultanta tehnica, a avut contracte de prestari servicii in valoare de 681.453 de lei, obtinute prin achizitie directa, cu Consiliul Judetean Galati, cu primariile din Focsani si Marasesti, dar si cu primariile a 16 comune din judetul Vrancea.

Nini Sapunaru este membru PNL din 1990.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca ii va trimite luni dimineata presedintelui Traian Basescu noua nominalizare pentru functia de ministru al Transporturilor, dupa ce PNL va lua o decizie in acest sens. al PNL.

Liberalul Ovidiu Silaghi fusese nominalizat in iulie pentru functia de ministru al Transporturilor, post ramas vacant dupa demisia lui Relu Fenechiu, in urma condamnarii sale, in 12 iulie, de catre instanta suprema, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul", pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata.