Plasarea, la un preţ de 4.015 penny per titlu, a generat câştiguri de aproximativ 500 de milioane de lire sterline (650 de milioane de dolari).

Acţionarii Indigo Partners deţin 20,6% din Wizz Air, care era evaluată la aproximativ 624 de milioane de lire sterline la închiderea şedinţei bursiere de luni, scrie Agerpres

Investitorul Bill Franke, veteran al industriei aviatice, este fondatorul Indigo şi, de asemenea, preşedintele Wizz Air.

Vânzarea acţiunilor vine la câteva zile după ce Wizz Air şi-a îmbunătăţit estimările de profit anual.

Wizz, companie care se concentrează pe Europa Centrală şi de Est, se aşteaptă în prezent ca în exerciţiul 2020 ce se va încheia la finele lunii martie să înregistreze un profit net cuprins între 350 şi 355 de milioane de euro, în creştere faţă de estimările anterioare, cuprinse între 335 şi 350 milioane de euro.

Compania a precizat că, în ultimele trei luni ale anului trecut, veniturile sale au crescut cu 24,6%, până la 637,3 milioane de euro, şi de asemenea a înregistrat un profit net de 21,4 milioane de euro, comparativ cu pierderi de 21 de milioane de euro în perioada similară a lui 2018. Numărul pasagerilor transportaţi a crescut cu 23,2%, până la 10 milioane.

Companiile aeriene europene de tip low-cost au profitat de o creştere a numărului de cereri pentru călătorii în ultimele luni, atât liderul european Ryanair, cât şi numărul doi easyJet îmbunătăţindu-şi estimările de profit.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 120 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 700 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 153 de destinaţii din 44 de ţări.

Compania este listată la London Stock Exchange cu abrevierea Wizz şi este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 şi FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociaţiei Internaţionale a Transporturilor Aeriene (IATA) şi a Operational Safety Audit (IOSA), companie de referinţă la nivel global în ceea ce priveşte recunoaşterea siguranţei companiilor aeriene.