Dan Trifu, consultant pentru constructorul metroului din Drumul Taberei, este nedumerit. Cele doua cartite uriase, care au costat 15 milioane de euro fiecare, stau degeaba in viitoarea statie de metrou de la Razoare. Au fost instalate pe sine, totul pe santier este pregatit, astepand apasarea unui simplu buton care ar insemna inceperea saparii galeriilor subterane din Metrou. Din pacate, insa, Guvernul a blocat finantarea lucrarilor.

Acum doua luni, santierul fierbea de activitate. Astazi, insa, muncitorii au fost trimisi in somaj, iar utilajele trase pe dreapta. Ministrul Transporturilor spune ca a aparut o pana financiara.

Din pacate, acest "o sa vad ce pot sa fac" al ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, nu este de ajuns. Nu sunt bani nici pentru plata curentului electric, iar cartitele ar fi trebuit sa sape deja de o luna in subteran si sa ajunga cel putin la urmatoarea statie de metrou. Din pacate, Ministerul Transporturilor este scump la tarata si ieftin la faina. Nu are bani pentru lucrari, dar va trebui sa gaseasca fonduri pentru conservarea santierelor.

"15 milioane de lei pe luna toata aceasta, cheltuiala de conservare. Era de ajuns sa dublam suma si atunci santierul putea lucra o luna din acesti bani. Cer scuze prin dumneavoastra cetatenilor carora le-am promis ca vom respecta termenele",
spune consultantul Trifu.

Intarzierea este de un an si doua luni. Pana cand lucrarile vor fi gata, peste 300.000 de oameni, care locuiesc in Drumul Taberei, sunt condamnati sa circule pe strazile ingustate de santier, unde se formeaza cozi uriase de masini.