"Nimeni nu are semnat deocamdata contractul de mandat, inclusiv la nivelul executiv. Conditiile mandatului se negociaza in momentul de fata si nu stiu ca cineva sa fi renuntat", a declarat Dan Pascariu, presedintele UniCredit Tiriac Bank, desemnat presedinte al Consilului de Administratie al Tarom, scrie Mediafax.

Valentin Macec, consilier al ministrului Transporturilor si viitor membru al CA, a afirmat la randul sau ca in prezent sunt negociate contractele individuale ale administratorilor.

Termenul limita pentru semnarea contractelor de mandat este marti, a adaugat Macec.

In Consiliul de Administratie Tarom se regasesc si Dumitru Prunariu, Lucian Isar, Marius Ghenea, Ciprian Ladunca si Heinrich Vystoupil, desemnat director general al operatorului de transport aerian.

Presa a scris vineri ca negocierile cu austriacul desemnat pentru a prelua conducerea companiei Tarom au intrat in impas. Discutiile s-au blocat din cauza pretentiilor emise de austriac. El a cerut un salariu de peste 10.000 de euro.

Heinrich Vystoupil a cerut un salariu anual de 120.000 de euro la care a dorit sa se adauge bonusuri de performanta si facilitati pentru sotia si copiii sai. Aceste cerinte sunt un lucru obisnuit pentru un sef de multinationala, iar in general in domeniul aviatei salariile sunt peste medie.

Tarom este prima companie din subordinea Ministerului Transporturilor care a anuntat noul management, selectat in urma unui amplu proces de recrutare, fiind urmata de Administratia Porturilor Maritime si Administratia Canalelor Navigabile. Ultimele doua companii au incheiat procedurile de selectie a administratorilor, dar nu au numit deocamdata directorii generali.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa instituie pana la finele anului management privat la mai multe companii de stat.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a mandatat, la finalul lunii iulie, asocierea PwC-D&B David si Baias-George Butunoiu sa recruteze managementul superior, respectiv directorii generali si membrii CA, pentru companiile aflate sub autoritatea institutiei cu o cifra de afaceri mai mare de 7,3 milioane euro.

Recrutarea managementului superior vizeaza companiile CFR SA (CFR Infrastructura), CFR Calatori, Tarom, CNADNR, Metrorex, Aeroporturi Bucuresti, Administratia Porturilor Maritime Constanta, Administratia Canalelor Navigabile, Aeroportul International Timisoara "Traian Vuia", Telecomunicatii CFR si Electrificare CFR.