'Aeroportul este inchis pentru calatori pana vineri inclusiv. Inca nu suntem in masura sa spunem daca zborurile comerciale vor putea fi reluate sambata', a declarat, potrivit agentiei France Presse, purtatorul de cuvant al societatii Brussels Airport, potrivit Agerpres.

In consecinta, Tarom si-a anulat toate zborurile pe ruta Bucuresti - Bruxelles - Bucuresti programate pe 25, 26 si 27 martie.

Pasagerii se pot imbarca pe cursele spre si dinspre Amsterdam din zilele respective, fie sa solicite reprogramarea pentru alte zile sau destinatii precum Paris, Londra, Frankfurt sau Munchen, fara a avea costuri suplimentare.

"Conform informarilor primite din partea autoritatilor belgiene, aeroportul Bruxelles Zaventem ramane, in continuare, inchis. Tinand cont de acest fapt, compania TAROM informeaza ca zborurile pe ruta Bucuresti - Bruxelles - Bucuresti din zilele 25 martie, 26 martie si, respectiv, 27 martie vor fi anulate. Pasagerii acestor zboruri vor fi reprogramati pe cursele TAROM Bucuresti - Amsterdam - Bucuresti, RO 361/362 si RO 363/364 din zilele respective sau vor putea solicita reprogramarea pentru alte zile sau destinatii (Paris, Londra, Frankfurt, Munchen)", potrivit unui comunicat de presa al operatorului aerian national.

Conform sursei citate, TAROM va continua sa opereze catre si dinspre Amsterdam cu o aeronava Airbus A310, cu o capacitate de 209 locuri. Pentru joi, 24 martie, compania a asigurat o cursa suplimentara pe ruta Bucuresti - Amsterdam - Bucuresti, pentru a veni in intampinarea tuturor solicitarilor venite din partea pasagerilor.

Pentru reprogramarea calatoriilor, pasagerii se pot adresa agentiilor de turism de la care au cumparat bilete, oricarei agentii TAROM sau la call center, la numerele de telefon 9361 (valabil pentru apeluri din Bucuresti), 021/204.64.64, 021/303.44.00 (pentru pasagerii din Romania).

"Toate agentiile au primit instructiuni clare din partea companiei de a accepta pasagerii care detin un bilet catre si dinspre Bruxelles, fara costuri suplimentare, pe zborurile TAROM mentionate mai sus. Totodata, punem la dispozitia pasagerilor aflati in afara granitelor numerele de telefon ale reprezentantilor TAROM de la Bruxelles (0032479309981) si Amsterdam (0032473841576), pentru situatii de urgenta. Asiguram pasagerii TAROM ca vom face tot posibilul sa le oferim variante optime de transport, in deplina siguranta, in acest context dificil", spune operatorul.

In plus, compania TAROM a instalat un punct de lucru, temporar, in Terminalul 2 din aeroportul Schipol Amsterdam, in fata liniei 12-13 de check-in.

''Compania TAROM se afla in legatura permanenta cu celula de criza a Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei si cu reprezentantii Ambasadelor Romaniei la Haga si la Bruxelles. Recomandam pasagerilor nostri sa consulte in permanenta informatiile de pe site-ul MAE cu privire la alertele de calatorie de pe intreg teritoriul belgian", adauga reprezentantii TAROM.

Aeroportul international Bruxelles-Zaventem a fost inchis dupa atentatele teroriste care au avut loc marti dimineata in Belgia. Atentatele de pe aeroport si din statia de metrou Maelbeek din capitala belgiana s-au soldat cu cel putin 31 de morti si 270 de raniti, conform celui mai recent bilant anuntat de autoritati.