"Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti a fost clasat de catre Airports Council International-Europe pe locul al treilea in topul european al aeroporturilor care au inregistrat cea mai mare crestere a traficului aerian in primul trimestru al anului 2015, la categoria aeroporturilor care au avut intre 5 si 10 milioane de pasageri. Pe primele trei locuri in aceasta categorie s-au clasat aeroporturile Milano Orio al Serio, Porto si Henri Coanda Bucuresti, urmate de aeroporturile Heraklion si Berlin Schonefeld", potrivit unui comunicat al CNAB.

De asemenea, Airports Council International-Europe a clasat Aeroportul Henri Coanda si in topul aeroporturilor europene cu cea mai mare crestere a traficului aerian in luna martie, acesta situandu-se pe locul al patrulea, in categoria 5 - 10 milioane de pasageri.

Potrivit sursei citate, in primul trimestru din 2015, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri, clasamentul este: Madrid, Roma Fiumicino, Londra Gatwick, Barcelona, Istanbul Ataturk si Copenhaga.

La categoria 10 - 25 de milioane de pasageri, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Atena, Londra Stansted, Dublin, Istanbul Sabiha Gokcen si Lisabona, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri in top se afla Chania (Grecia), Zadar (Croatia), Salonic (Grecia), Shannon (Irlanda), Santorini (Grecia).

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti opereaza in prezent 31 de companii aeriene, care transporta pasageri catre 70 de destinatii.