Principalul sindicat al pilotilor Air France, SNPL AF Alpa, a respins insa propunerea conducerii companiei. Denuntand o "ultima provocare" a directorului grupului AF-KLM Alexandre de Juniac, sindicatul apreciaza ca "nu este decat un ecran de fum care nu ofera mai multe garantii decat anunturile precedente si nu rezolva nici o problema".

Anuntul Air France vine in cea de-a opta zi de protest si a fost facut de catre presedintele grupului Air France-KLM, Alexandre de Juniac.

Conducerea va anunta la inceputul dupa-amiezii o "schema globala de iesire din criza", a precizat o sursa apropiata dosarului. 

Greva de la Air France a intrat luni intr-o noua saptamana, cu o mobilizare la fel de puternica a pilotilor, sase avioane din zece fiind blocate la sol.

Conflictul de la Air France este cel mai lung de la miscarea sociala din 1998, care a durat zece zile. 

Proiectul conducerii de a dezvolta filiala low cost Transavia i-a facut pe piloti sa se teama ca va conduce la un "dumping social" si "delocalizari" in detrimentul angajatilor francezi. 

Air France prevede sa asigure luni 41% din zboruri in medie, cu o rata a grevistilor de 65%, stabila in raport cu sfarsitul saptamanii si aproape neschimbata de la inceputul conflictului.