Bogdan Mandrescu, care a terminat liceul in 2006, a fost numit intr-o sedinta a Consiliului de Administratie care a avut loc miercuri.

Anterior, Mandrescu a ocupat functia de director de cabinet in biroul actualului ministru al Transporturilor, Razvan Cuc, pe vremea cand acesta era secretar de stat, potrivit unor surse citate de News.ro.

Mandrescu este unul dintre cei mai tineri directori ai unei companii de stat din Romania. CNAB administreaza cel mai mare aeroport al tarii, Henri Coanda, care a avut anul trecut aproape 11 milioane de pasageri.

”El este cel de-al saptelea director general din ultimii sapte ani. In ultimii sapte ani au fost, in total, noua mandate de director general, dintre care doi au fost numiti de doua ori. Mandrescu a fost numit miercuri, in cadrul unei sedinte a consiliului de administratie”, au declarat sursele citate.

Citeste si: Aeroporturile din Romania se sufoca. Extinderea operatorilor low-cost imping aerogarile spre limita functionarii in conditii de siguranta

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul CNAB, Mandrescu a terminat liceul in 2006 si Facultatea de Administratie si Afaceri din cadrul Unversitatii Bucuresti in 2009.

In perioada noiembrie 2013-decembrie 2014, el a ocupat functia de consultant in cabinetul presedintelui Societatii Romane de Televiziune (SRTV), functie ocupata atunci de Stelian Tanase.

In perioada decembrie 2014-decembrie 2015, el a lucrat ca si consultant financiar pentru firma Inspur Shandong Group China.

Din noiembrie 2015 pana in prezent, a ocupat functia de director de cabinet pentru secretar de stat in Ministerul Transporturilor, in biroul actualului ministru al Transporturilor, Razvan Cuc.

Noua numire vine in contextul in care specialistii avertizeaza ca aeroportul Henri Coanda s-ar putea confrunta anul viitor cu probleme, pe fondul amanarii investitiilor in modernizare si atingerii unor limite in ceea ce priveste capacitatea numarului de pasageri.

In acest an, numarul de pasageri al aeroportului ar putea creste cu 15%, ceea ce inseamna ca ar putea avea aproape 13 milioane de pasageri la finalul lui 2017, foarte aproape de limita estimata la 13,5 milioane de pasageri anual.