Va fi finantata din Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), trimestrul III din 2017 fiind data estimata pentru semnarea contractului.

Data planificata pentru inceperea implementarii este ultimul trimestru din 2017, iar in prima parte a anului 2018 este de asteptat sa fie semnate primele contracte de lucrari.  

La 9 decembrie 2015, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, spunea ca lucrarile la autostrada Pitesti - Sibiu ar putea incepe la 1 ianuarie 2017 in conditiile in care licitatiile vor putea incepe in vara anului 2016.  

"Din pacate nu a fost demarata din timp ca sa poata incepe acum executia. In acest moment noi am inceput procedurile pentru studiul de fezabilitate si incercam sa acceleram, sa devansam programul pe care l-am primit, sa-l aducem cat mai aproape de noi. (...) Sunt studii de fezabilitate pe capete. Ele trebuiau sa se incheie la 15 decembrie in acest an. Consultantul extern ne-a recomandat sa extindem aceasta perioada pana la urmatorul termen, pana la 15 iunie, pentru a nu grabi acest lucru pentru ca fusesera sarite din cursul firesc al lucrurilor tocmai forajele geo care se pare ca au fost problema la Orastie - Sibiu. In vara vor putea fi demarate, dupa studiul de fezabilitate, licitatiile pentru proiectare si lucrari, iar asta inseamna ca la 1 ianuarie 2017 vor putea incepe lucrarile", a spus Costescu.