"- Postul patru este.
-Buna ziua, imi cer scuze ca am apelat, am vrut sa verific daca functioneaza telefonul.
-Da, functioneaza, multumim."

Functioneaza, insa doar pe o bucata de cel mult 20 de kilometri din Autostrada Soarelui. Adica tronsonul unde o firma specializata are grija sa intervina cand telefoanele se strica ori sunt furate.

Hotii nu au frica de paza cred autoritatile care isi pun sperantele intr-o solutie radicala.

Pentru a preveni astfel de cazuri cand telefonele de urgenta au fost pur si simplu furate cu totul, Ministerul Transporturilor le cere firmelor de paza sa aiba angajati puternici din punct de vedere fizic. Acestia ar urma sa frecventeze cel putin o data pe saptamana sala de sport. In plus, trebuie sa fie dotati cu arme letale, pe care sa stie le foloseasca daca situatia o va cere.

Intrebat la ce fel de arme s-au gandit, Mircea Pop, director CNADNR, a spus: "cat mai discrete pentru ca sunt cheltuielile enorme. masuri dure trebuie sa luam ca lumea sa se invete odata, in alte tari nimeni nu-si pune problema sa fure de pe autostrada, la noi furturile se ridica la un cuantum destul de mare in fiecare an. Sunt milioane de lei."

Politia este mai greu de convins sa lase oameni inarmati pe drumuri.

Licitatia pentru paza celor 400 de kilometri de autostrada a fost anuntata deja. Serviciul ar costa mai bine de 5 milioane de euro pentru urmatorii 2 ani.