Toate mașinile disponibile sunt autovehicule premium de ultimă generație – BMW i3, iar serviciul eGO este accesibil printr-o aplicație dedicată, care permite localizarea și rezervarea autoturismelor, în timp ce cheia mașinii este înlocuită exclusiv de cardul bancar contactless BCR.

“BCR eGO poate fi descris prin trei cuvinte: simplu, verde, online. Dincolo de ele, se află felul în care ne propunem să contribuim la revoluționarea transportului urban din România, alături de toate proiectele de educație, infrastructură și tehnologie pe care le derulăm deja de ani de zile în beneficiul comunităților locale. Ca bancă ancorată puternic în realitățile cotidiene, am decis să ne implicăm și în mobilitatea clienților noștri și să oferim, în premieră, un altfel de model de servicii, unul eficient și mai ales prietenos cu mediul”, a declarat Dana Demetrian, vicepreședinte Retail & Private Banking, BCR.

Pentru a putea beneficia de serviciul BCR eGO, utilizatorii din București trebuie să aibă un cont BCR, să dețină un card de debit sau credit contactless BCR și să instaleze aplicația BCR eGo, disponibilă atât utilizatorilor de Android, cât și de iOS.

„BCR eGO va fi lansat inițial prin intermediul unei flote de 20 de autoturisme BMW i3, numărul vehiculelor urmând să fie dimensionat ulterior în funcție de cererea clienților. Serviciul este conceput atât pentru clienții persoane fizice, cât și pentru companiile care doresc să ofere salariaților un serviciu modern de mobilitate urbană”, a declarat Bogdan Speteanu, Directior General BCR Leasing.

În aplicația BCR eGO, utilizatorii vor putea localiza și rezerva mașina cea mai apropiată de locația în care se află. De asemenea, vor putea vedea care este gradul de încărcare al fiecărui autovehicul electric și, mai ales, unde pot găsi stațiile de încărcare.

Utilizatorii pot ridica și lăsa mașinile în orice punct al Bucureștiului, dar există totuși recomandarea de a fi parcate într-o zona predefinită (zona centrală și de nord a Bucureștiului). Clienții care vor lăsa mașinile conectate la una dintre stațiile de încărcare disponibile vor beneficia de bonusuri suplimentare.

Planurile tarifare pentru utilizarea serviciului BCR eGO vor varia in functie de alegerea unor pachete predefinite (retail, corporate). Tariful de baza pentru clientii retail BCR va fi 10 lei „pornirea” (cost fix per cursa), plus 0,4 lei/minut TVA inclus, putand fi cumparate segmente de cate jumatate de ora.

Mașinile puse la dispoziție de BCR prin eGo sunt în totalitate autovehicule electrice BMW i3, care pot transporta până la 4 persoane. Bateria de înaltă tensiune a automobilului poate fi încărcată la o staţie publică DC (curent continuu) de 50 kW în doar 40 de minute la 80% din capacitate și oferă o autonomie medie de 200 de kilometri în condiţii normale de utilizare. Modelul BMW i3 accelerează de la 0 la 100 km/h in 7,3 secunde, având un motor de cu o putere maximă 170 CP şi un cuplu maxim de 250 Nm.