Civil Aviation Group SRL este formată din compania aeriană românească Blue Air, alături de un grup de investitori din Republica Moldova, și a oferit pentru privatizarea Air Moldova prețul de 50 de milioane de lei moldovenești, preluând totodată și obligația datoriilor de circa 1,2 miliarde de lei moldovenești.

“Suntem mândri că Air Moldova a intrat în marea familie Blue Air și ne bucurăm să fim aici, în anul Centenarului. Succesul Blue Air la nivel internațional ne oferă prilejul de a contribui cu experiența noastră la viitorul Air Moldova. Ducem mai departe numele companiei cu încrederea că va deveni mândria tuturor moldovenilor și prima opțiune de călătorie a acestora. Nu în ultimul rând, această dezvoltare aduce beneficii și pentru piața de muncă locală, pentru turism și, la modul general, pentru comunitate”, a declarat Marius Puiu, directorul general Blue Air.

Noul acționariat va menține actualul program de zbor al Air Moldova, iar prioritatea este recâștigarea încrederii clienților pentru ameliorarea performanțelor comerciale. Civil Aviation Group SRL se angajează să transforme Air Moldova într-o linie aeriană modernă de succes, cu o echipă puternică și bine pregătită, care să ofere pasagerilor servicii la cele mai înalte standarde.

Accesul la tehnologie IT de ultimă generație, dezvoltarea infrastructurii și modernizare flotei, alături de experiența în industria aviatică a operatorului român vor deschide noi orizonturi pentru Air Moldova și vor crea premisele dezvoltării sustenabile, oferind noi oportunități pentru tineri, să descopere cariera într-una dintre cele mai dinamice industrii.

Compania Blue Air, asociată în cadrul Civil Aviation Group, este membră IATA și este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, peste 21 de milioane până în prezent. Cu o flotă de avioane Boeing 737, Blue Air a deservit în acest an peste 100 de rute. Pentru anul 2019 Blue Air așteaptă livrarea a 12 aeronave noi de tip Boeing 737 MAX 8.

Fondată pe 1 ianuarie 1993, Air Moldova este cel mai mare operator aerian pe piaţa moldovenească, deţinând cca 50% din transporturile aeriene de pasageri și are conexiuni cu țările din Comunitatea Statelor Independente și din Uniunea Europeană.