Potrivit unui comunicat al companiei, Blue Air a transportat peste 26 de milioane de pasageri în 14 ani, iar aeronavele sale au parcurs peste 300.000.000 de kilometri, suficienți pentru a da ocolul Pământului de 7.500 de ori.

În industria aviatică, 14 ani de creștere continuă și sustenabilă sunt o adevărată performanță. Rezultatul acestei călătorii extraordinare se datorează echipei Blue Air. Alături de mine, toți ceilalți 1.430 de membri ai familiei Blue Air sunt mândri de drumul parcurs până acum. Iar pentru următorii ani avem încrederea că vom reuși să răspundem la fel de bine dorințelor pasagerilor noștri și ne vom ridica, de fiecare data, la înălțimea așteptărilor”, a declarat Marius Puiu, Director General Blue Air.

Rute noi lansate în 2018

Blue Air s-a concentrat și în 2018 pe creșterea frecvenței zborurilor interne, a inaugurat ruta București – Bacău, iar prin baza de la Constanța a facilitat călătoria din vestul și centrul țării spre litoralul românesc. Astfel, cu un timp de călătorie redus și oferind prețuri accesibile, avioanele Blue Air unesc principalele regiuni ale țării.

Vara aceasta, compania a introdus și ruta București – Palma de Mallorca, una dintre cele mai căutate destinații estivale din Europa. Iar pentru a răspunde nevoilor pasagerilor business a inaugurat ruta București – Paris Charles de Gaulle, ca alternativă la Paris Beauvais.

Pentru cei interesați să descopere țările nordice, Blue Air își dezvoltă rețeaua de rute în această regiune a Europei. Astfel, la rutele directe din București către Oslo, Helsinki și Stockholm, Blue Air a adăugat ruta Torino - Stockholm. Tot de la Torino, au fost lansate și zborurile spre Paris Charles de Gaulle, Stuttgart și Sevilla, iar la mijlocul lunii decembrie va avea loc zborul inaugural Torino – Cracovia. De pe baza de la Liverpool s-au inaugurat, în 2018, zborurile directe spre Palma de Mallorca și Malaga.

Blue Air, după 14 ani de activitate

În anul Centenarului, Blue Air a lansat două aeronave speciale, modele de Boeing 737-800 personalizate cu portretul Regelui Carol I (în luna iulie), respectiv al Regelui Ferdinand I (în luna decembrie). 

În prezent, compania are baze la București, Iași, Bacău și Cluj, iar în timpul verii la Constanța. În Europa, continuă să investească în bazele din Italia (Torino și Alghero), Cipru (Larnaca) și Marea Britanie (Liverpool). De pe toate cele nouă baze ale sale zboară, anual, spre mai bine de 100 de destinații din 16 țări.

Flota Blue Air, formată din aeronave Boeing 737, este într-o continuă modernizare. În acest an, compania a investit 16 milioane de euro în flotă, în dezvoltarea profesională a echipei și în dezvoltarea rețelei de rute, iar cifra de afaceri estimată pentru 2018 este de 460 de milioane de euro, în creștere față de anul 2017.

După mai mulți ani de creștere accelerată, Blue Air a dedicat anul 2018 consolidării companiei. Odată cu această nouă etapă, compania își va atinge obiectivele propuse pentru următorii ani: o flotă de 50 avioane și să devină una dintre cele mai importante companii aeriene din Europa.