Aceasta va fi cea de a opta baza operationala din Europa a Blue Air, urmand ca la inceputul perioadei de vara a anului 2017 sa fie introduse zboruri pe patru noi rute: un zbor zilnic cu plecarea spre aeroportul Fiumicino din Roma, patru zboruri pe saptamana spre aeroportul Bergamo din Milano, patru zboruri pe saptamana spre Hamburg si trei zboruri pe saptamana spre Alicante.

Cele patru noi rute se vor adauga zborurilor actuale oferite de Blue Air de pe Liverpool spre trei destinatii din Romania.

De asemenea, baza operationala pe care Blue Air o va avea la Liverpool va crea 35 de noi locuri de munca la nivel local, urmand sa angajeze mai multi piloti, personal de bord si ingineri din regiunea Liverpool.

"Astazi este un moment istoric atat pentru Blue Air cat si pentru regiunea orasului Liverpool, deoarece anuntam cea de a opta baza a noastra si adaugarea a patru noi rute...Marea Britanie este o piata strategica pentru Blue Air si credem ca noua baza de la Liverpool ne va permite sa ne consolidam pozitia de una dintre companiile ariene cu cel mai puternic ritm de crestere din Europa", a declarat directorul general al Blue Air, Gheorghe Racaru.

Operatorul aerian si-a inceput activitatea in urma cu aproape 12 ani, in prezent operand peste 70 de rute in Belgia, Cipru, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Romania, Suedia si Spania. Compania are opt baze operationale, in Bucuresti, Bacau, Cluj-Napoca, Iasi, Larnaca si Liverpool , urmand ca din aprilie 2017 sa deschida baza din Constanta. Compania opereaza o flota de aeronave Boeing 737.