"Romania va fi un santier anul acesta, pot sa va garantez ca este un pariu pe care il vom castiga", a spus, azi, Anca Boagiu, la o conferinta pe tema transporturilor.

Boagiu a spus ca in ultima perioada au avut loc diverse modificari legislative in ceea ce priveste contestarea licitatiilor, exproprierile sau contractarile.

Boagiu a vorbit despre o problema cu care se confrunta ministerele, si anume plecarea personalului specializat de la stat la companiile private.

"Avem nevoie de personal calificat, care sa se intoarca in administratie", a spus ministrul.

Aceasta a adaugat ca in ultima perioada, CNADNR a angajat 30 de tineri ingineri si vrea totodata sa incheie parteneriate cu facultatile de constructie din toata tara.

Boagiu spune ca nu exista probleme cu asigurarea fondurilor pentru finantarea lucrarilor.

Totodata, ministrul a spus ca, pana in prezent, nu a vrut sa aiba intalniri cu reprezentantii companiilor private, intalnindu-se doar cu reprezentantii grupurilor straine si ambasadorii respectivelor tari.

Intrebata despre autostrada Comarnic-Brasov, Boagiu a spus ca proiectul este, in prezent, reevaluat.

Pe de alta parte, tronsonul Pitesti-Sibiu, pentru care nu exista finantare, va fi realizat prin parteneriat de tip public-privat.
Prezent la eveniment a fost si Sorin Bota, seful Departamentului Transport si Infrastructua al PSD, care a spus ca, in Romania, au loc discutii despre aceleasi proiecte vechi si nu despre eventuale investitii noi.

"De fiecare data cand avem un nou ministru, avem un nou pariu", a spus Bota.

Senatorul PSD a mai precizat ca, pentru reusita proiectelor in infrastructura este nevoie de un pact politic.