”Romania are o istorie lunga in aviatie si a fost un jucator important in domeniu, inca din anii 1900, in dezvoltarea industriei. De altfel, chiar acum, companii romanesti precum Romaero livreaza componente pentru avioanele noastre care zboara in intreaga lume. Noi urmarim sa crestem participarea Boeing in aceasta colaborare”, a spus Kluit, citat de News.ro.

Managerul se afla zilele acestea la Paris, unde grupul american participa la Paris Air Show 2017, cel mai mare eveniment al industriei aeronautice mondiale.

Romaero, companie specializata in intretinerea si repararea avioanelor de transport de pasageri sau cargo, are incheiate contracte cu Boeing de peste 20 de ani, unele directe, altele prin intermediari, pentru care livreaza diverse componente de avioane, realizate la platforma din Baneasa.

”Romaero este un partener valoros al Boeing de foarte multi ani. Dupa cum stiti, si Boeing va creste productia modelului 737 in urmatorii ani, ceea ce ii va permite companiei Romaero sa isi majoreze amprenta in acest parteneriat”, a mentionat reprezentantul Boeing.

Pe de alta parte, companiile aeriene romanesti sunt clienti vechi ai Boeing, de la care au achizitionat avioane.

La randul sau, Monty W. Oliver, vicepresedinte senior in cadrul grupului Boeing, spune ca industria aeronautica romaneasca este tot in crestere si se declara increzator in viitorul acesteia.

”Am vazut o crestere in ultimii ani. Suntem increzatori in ceea ce priveste viitorul sectorului aviatic romanesc si suntem incantati sa facem parte din acesta”, a declarat Oliver.

Blue Air a anuntat, marti, ca a semnat cu Boeing un acord pentru o comanda ferma pentru sase avioane 737 MAX si isi pastreaza dreptul sa mai cumpere alte doua astfel de aeronave in aceleasi conditii, compania devenind astfel primul operator de Boeing 737 MAX din Romania. Cele sase aeronave au o valoare de lista de peste 600 milioane dolari.