"Lotul 3 o sa fie dat ( traficului - n.r.) pana la sfarsitul lunii septembrie, deci dupa jumatatea lunii septembrie", a declarat ministrul Transporturilor, mentionand totodata ca "se lucreaza in foc continuu", iar intre mijlocul si sfarsitul lunii viitoare lucrarile vor fi terminate pe tronsonul care a fost demolat.

Sorin Buse a precizat ca este "esential" si ca traficul rutier sa fie deschis in siguranta, scrie Agerpres.

El a mai spus ca la minister se lucreaza in prezent la un raport tehnic, care se bazeaza pe numere, nu pe impresii, si care o sa arate exact ceea ce se intampla acolo. Insa, pentru mai multa siguranta, o sa fie declansat si "acest proces de expertiza independenta".

"Reparatia o sa fie facuta clar pana la jumatatea lunii septembrie si cand vom da drumul la circulatie vrem sa fim siguri ca nu numai ca este gata, dar este in conditii de siguranta", a afirmat ministrul Transporturilor. El a sustinut ca problemele de pe tronsonul respectiv sunt "din vina constructorului, care nu a luat in considerare conditiile geofizice de acolo".

In data de 3 septembrie 2015, CNADNR a anuntat inchiderea circulatiei rutiere pe Autostrada A1 Orastie - Sibiu, la 10 luni de la inaugurarea acesteia, intre Nod rutier Saliste (km 270+020) - Nod rutier Cunta (km 292+455), in vederea remedierii degradarilor constatate la km 275+650 al autostrazii. CNADNR a impus constructorului autostrazii Orastie - Sibiu, Salini Impregilo, sa refaca portiunea de 200 - 300 de metri din corpul de autostrada unde au aparut degradarile, prin demolare si reconstructie in conformitate cu proiectul tehnic aprobat.

Autostrada a fost impartita in 4 loturi de punere in aplicare. Loturile 1 si 2, avand lungimea de circa 44 km, au fost deschise traficului in 2013. Loturile 3 si 4 au fost deschise traficului in 2014. In ceea ce priveste Lotul 3 (Saliste - Cunta) de aproximativ 22 de kilometri, acesta face obiectul unei anchete penale dupa ce pe o portiune din zona viaductului Aciliu au aparut fisuri adanci, care au pus in pericol siguranta traficului rutier.