Sute de soferi si vatmani s-au retras la depouri si i-au lasat pe calatori sa astepte in statiile incinse. Angajatii sunt furiosi pentru ca Regia a anuntat ca vrea sa-i puna sa lucreze si noaptea, fara sa le asigure si transportul catre casa dupa program, cu masini speciale.

In jur de ora 17:00, ora de varf in Capitala, soferii RATB au trecut pe langa statiile pline cu usile inchise. Mesajul afisat spe parbriz era urmatorul: "SE RETRAGE LA DEPOU".

Protestatarii cer conducerii RATB sa mentina si autobuzele care ii transportau la serviciu pana la introducerea traseelor de noapte. Unii soferi si vatmani s-au retras de pe trasee in depouri, declansand un protest spontan ca urmare a deciziei conducerii RATB.

Greva spontana de la RATB a aparut dupa ce liderii sindicatelor au discutat cu sefii Regiei despre introducerea traseelor de noapte in Capitala. Acestia nu au ajuns la nicio intelegere, asa ca, se pare, liderii angajatilor i-au indemnat pe soferi sa iasa din curse, chiar daca nu au terminat programul.

"Pentru acest lucru, soferii risca sa fie dati afara din companie, iar liderii sindicali risca sa se aleaga cu dosar penal", au declarat surse din RATB pentru Stirile ProTV.

Directorul Regiei Autonome de Transport in Comun, Adrian Crit spune ca i-a invitat la discutii pe sindicalisti si ca ii asteapta pe liderii cu care sa poata discuta aceasta situatie. "Ceea ce fac ei este total ilegal", a spus Crit, citat de Mediafax.

Soferii vor sa fie dusi acasa, dupa tura de noapte

Crit sustine ca sindicalistii cer sa li se asigure transportul pana la locuinta, dupa terminarea programului de noapte.
Soferii din RATB nu au fost informati in prealabil cu privire la decizia conducerii Regiei de a infiinta cele 23 de trasee de noapte cu autobuzul, sustin reprezentantii Sindicatului Transportatorilor din Bucuresti.

"Daca bucurestenii au solicitat in masa aparitia acestui serviciu, ramane sa vedem pe parcurs. Ceea ce ne-a bulversat pe toti, ne referim aici la conducatorii auto din RATB, este ca fara nicio informare prealabila, ca sa nu mai vorbim de o minima comunicare cu sindicatele, am fost pusi in fata faptului implinit, astfel ca, incepand de vineri, 15 iulie, conducatorii auto vor fi nevoiti sa apeleze la aceste trasee de noapte pentru a veni la serviciu", spun sindicalistii intr-un comunicat transmis, vineri.

Cele 23 de trasee vor avea terminalul central la Piata Unirii si vor circula intre orele 23.00-1.00 si 5.00-6.00 la un interval de 30 de minute si intre orele 1.00-5.00 la 60 de minute, a anuntat, miercuri, Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB).