Ministrul interimar al Transporturilor a prezentat duminică imagini surprinse de o cameră de supraveghere, în care un angajat al unei companii aruncă neglijent bagajele pe o bandă de rulare.

Imaginile prezentate de ministrul interimar al Transporturilor îl surprind pe angajatul unei firmei care transporta pasagerii și bagajele pe aeroport.

Individul aruncă valizele și riscă să le distrugă și să blocheze banda, spune Răzvan Cuc. Iar conducerea aeroportului susține că au fost situații în care pasagerii s-au plâns de furturi.

Alexandru Ivan, directorul general Compania Aeroporturi București: „Furturile ajung la Poliția de Frontieră. Au fost pe perioada mandatului meu câteva.”

Pe lângă plângerile legate de bagaje, autobuzele care trebuie să ia pasagerii de la avioane întârzie nepermis de mult, susține ministrul Transporturilor, care spune că a pățit-o chiar el când a aterizat pe Otopeni. Ajuns la final de mandat le cere responsabililor să ia măsuri.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: „Am rugat directorul de la aeroport să aibă o discuție serioasă, să ia măsuri față de acești oameni care câștigă bani. În loc să investească în locuri de muncă, să aibă șoferi, preferă să mențină un profit și să nu investească nimic.”

Compania Națională Aeroporturi București vrea să modifice contractele pe care le are cu cele cinci companii care se ocupă de pasageri și bagaje.

Conducerea aeroportului a notificat deja companiile că noile contracte ar urma să conțină anumite clauze. De pildă, că un autobuz ar trebui să ajungă la avion în cel mult 5 minute, iar bagajul în 45 de minute din momentul debarcării pasagerului din avion.

Reprezentanții companiei de Handling nu au putut fi contactați pentru a comenta acuzațiile aduse de ministerul Transporturilor.

Contractele acestor firme expiră anul viitor, iar conducerea Companiei Aeroporturi București speră să încheie altele noi, în care să treacă toate clauzele privind timpul de așteptare și să oblige operatorii să cumpere și autobuze noi, euro 6, toate dotate cu aer.