Utilizatorii care navigau joi pe site-ul United Airlines, cea mai mare companie aeriana dupa numarul de aeronave si de destinatii, au avut parte de o surpriza de proportii. Tarifele de calatorie catre destinatii precum Washington DC sau Minneapolis erau vandute la preturi intre 0 si 10 dolari, scrie revista americana Forbes, citata de CNN. Pretul biletelor pentru alte rute interne era de zero dolari, plus o taxa de 5 dolari.
 
Asa cum era de asteptat, vestea s-a raspandit rapid pe internet, iar cumparatorii s-au inghesuit sa isi procure biletele gratuite, inainte ca United Airlines sa isi dea seama de greseala. Lucru care s-a intamplat cu aproximativ un sfert de ora mai tarziu, cand compania si-a inchis sistemul de rezervari online, raportand ca site-ul se afla intr-un proces de revizuire.

“Una dintre paginile site-ului nostru a continut astazi o eroare ce a facut ca anumite tarife sa fie afisate cu zero dolari. Am corectat aceasta eroare”, au declarat reprezentantii companiei intr-un comunicat de presa.
 
Site-ul si-a reluat apoi activitatea in regim normal. Ramane insa de vazut daca operatorul isi va onora biletele vandute in urma erorii de sistem.