Compania irlandeza Ryanair, cel mai mare operator low-cost din Europa, propune calatorilor din Romania bilete sub 3 euro.

Astfel, cine vrea sa plece, pe 17 mai, de la Timisoara la Dusseldorf, in Germania, va plati pe bilet 2,99 euro.

Pentru a beneficia de acelasi pret si la intoarcere, ar trebui fie sa se intoarca in aceeasi zi, fie sa-si rezerve calatoria de revenire in tara pe 31 mai.

Mai devreme de 31 mai, cel mai ieftin bilet Dusseldorf-Timisoara la Ryanair poate fi rezervat pe 21 mai, la pretul de 19,99 euro.

Ryanair propune un bilet ieftin – de numai 3,99 euro, si celor care vor sa calatoreasca de la Bucuresti la Londra, insa data plecarii este pe 18 decembrie. Iar cel mai ieftin bilet de intoarcere – 4,71 euro, poate fi rezervat de pe 22 pana pe 26 decembrie, inclusiv, sau in ultimele trei zile ale anului.

Din Bucuresti, Ryanair mai vinde bilete de 9,99 euro catre Bologna, Bruxelles sau Milano, in timp ce din Timisoara se poate zbura cu 3,99 euro catre Bruxelles, 4,99 euro spre Milano, 7,99 euro spre Berlin sau 9,98 euro catre Bucuresti. Toate preturile sunt pe un singur segment.

Puteti face simulari de zboruri pe site-ul companiei www.ryanair.com.

Intr-un interviu acordat Seenews.com, directorul de marketing al operatorului low-cost Denis Barabas declara ca Ryanair vrea sa lanseze mai multe zboruri intre Bucuresti si centrele financiare ale Europei si estimeaza 2,6 milioane de pasageri in anul fiscal 2018,  ceea ce ar insemna urcarea pe locul trei in topul liniilor aeriene active in Romania.

Liderul pietei este Wizz Air, cu 5,5 milioane de pasageri transportati in 2016, urmat de Blue Air, cu 4 milioane de pasageri, si de Tarom cu 2,41 milioane pasageri. Ryanair a transportat 680.000 de pasageri in primele sase luni ale anului trecut.

Compania estimeaza un avans de 40% al numarului de pasageri transportati in si dinspre Romania, in contextul lansarii de zboruri pe 13 noi rute in vara acestui an.

Romania este considerata o piata cu un urias potential, avand o medie de 0,66 de pasageri pe locuitor, fata de media Uniunii Europene de 1,7 pasageri pe locuitor, potrivit datelor Eurostat.