Pe măsură ce majoritatea țărilor europene au impus restricții de circulație, pentru a limita răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus, compania Ryanair a fost nevoită să aducă la sol mai mult de 99% din flotă.

„Ryanair va colabora cu guvernele din UE și va încerca să păstreze zborurile la capacitate redusă, doar pentru urgențe, chiar dacă numărul de pasageri care vor să călătorească în această perioadă este oricum foarte scăzut. Acest program redus va fi extins până pe 28 mai”, a anunțat operatorul într-un comunicat.

Potrivit companiei, cursele pe care le va opera sunt următoarele:
Săpătmâna trecută, Ryanair a raportat o scădere de 99,6% a numărului de pasageri transportaţi în luna aprilie, în timp ce rivalul Wizz Air a informat că numărul său de pasageri s-a redus cu 97,6%, în condiţiile în care pandemia de coronavirus a paralizat transportul aerian în cea mai mare parte a Europei.

Compania irlandeză Ryanair a precizat că în luna aprilie a transportat 40.000 de pasageri, comparativ cu 13,5 milioane în luna aprilie a anului trecut. Ryanair a avertizat că se aşteaptă ca numărul pasagerilor să rămână la un nivel redus în lunile mai ş iunie, ca urmare a restricţiilor de călătorie în vigoare.

Rivalul Wizz Air a informat că a transportat 78.389 de pasageri în aprilie, în scădere semnificativă faţă de 3,3 milioane în luna aprilie a anului trecut, dar cifrele sale se vor îmbunătăţi în luna aceasta deoarece Wizz Air a devenit una din primele companii aeriene care a reluat zborurile pe rutele dinspre Londra şi Viena la 1 mai.

Săptămâna trecută, Wizz Air a anunţat că intenţionează să relaxeze restricţiile de călătorie lansând noi rute de pe aeroportul londonez Luton către destinaţii de vacanţă din Portugalia (din 16 iunie) şi Grecia (din iulie).

De asemenea, Wizz Air a anunțat lansarea a opt noi rute cu plecare din Viena, între care și una spre Constanța, cu începere din 3 iulie.

Wizz Air a mai informat că planurile sale, privind lansarea unei noi companii ariene cu zboruri între Abu Dhabi şi Europa de Est, avansează în concordanţă cu calendarul iniţial astfel că zborurile vor începe în acest an.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, opera, înainte de pandemie, 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, operează o flotă de 121 de aeronave Airbus A320 şi A321, una dintre cele mai tinere flote din lume şi oferă mai mult de 710 rute din 25 de baze, ce asigură conexiunea între 154 de destinaţii din 45 de ţări