"MTI a preluat pachetul de actiuni detinut de CFR S.A. la Grupul de Exploatare si Intretinere Palat CFR in contul stingerii unei creante de 109.253.456,5 lei, originea datoriilor fiind nejustificarea unor sume de bani alocate sub forma de imprumut. Aceste datorii au continuat sa se acumuleze in perioada 2007-2009 din cauza subfinantarii sistemului feroviar, prin absenta unor bugete aprobate in respectiva perioada", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Actionarea in judecata pentru recuperarea datoriei a avut loc in anii 2005 si 2006, ca urmare a multiplelor sesizari din partea Directiei de Buget din cadrul ministerului.

"In urma sentintelor definitive si irevocabile, MTI a sesizat in data de 10 iunie executorul judecatoresc, iar la inceputul lunii septembrie a.c., prin dispozitia executorului judecatoresc, au fost poprite conturile CFR S.A.  Pentru deblocarea conturilor CFR S.A., Ministerul Transporturilor si Infrastructurii si CFR S.A. au identificat ca solutie pe cale amiabila preluarea pachetului de actiuni detinut de CFR S.A. la GEI Palat CFR", mai anunta comunicatul.