"Temporar a fost restrictionata circulatia autovehiculelor grele pe autostrazile (A1, A2 si A3) care asigura legaturile cu Ungaria, Italia, Croatia si Austria. Traficul este greoi si cu blocaje care se pot prelungi pe mai multe ore. Prognoza meteo pentru zilele urmatoare prevede continuarea ninsorilor si a viscolului, mentinandu-se conditiile dificile de trafic pe teritoriul Sloveniei", se arata intr-un comunicat al MAE.

Cetatenilor romani care intentioneaza sa tranziteze Slovenia li se recomanda ca, in perioada urmatoare, sa se informeze din timp asupra conditiilor de trafic si asupra datelor de contact ale misiunilor diplomatice ale Romaniei de pe traseu.

De asemenea, se recomanda ca autovehiculele sa fie dotate corespunzator pentru trafic pe timp de iarna si, cu precadere, in cursul noptii, sa existe provizii suficiente de combustibil si alimente. Companiile care utilizeaza autovehiculele grele/camioane sunt solicitate sa se informeze constant cu privire la prognoza meteo, precum si asupra restrictiilor de trafic impuse pe drumurile din Slovenia.

Informatiile cu privire la traficul rutier din Slovenia pot fi obtinute 24/24h de la Centrul de informare asupra traficului rutier (http://www.promet), precum si la numerele de telefon 1970 (din Slovenia) si 00 386 151 885 15, mentioneaza sursa citata.

MAE precizeaza totodata ca in Slovenia este obligatorie achizitionarea vignetei de circulatie pe autostrazi, pe o perioada de minim 7 zile, in valoare de 15 euro. Vigneta trebuie lipita pe parbriz, pentru a fi luata in considerare.