Aproximativ 100 de sindicalisti de la Federatia Miscare-Comercial protesteaza in fata Ministerului Transporturilor, nemultumiti de restructurarea angajatilor CFR si ii cer ministrului Radu Berceanu sa-i cheme la discutii.

Presedintele Aliantei Federatiilor Nationale CFR, Ion Molea, a declarat ca sindicalistii sunt nemultumiti de decizia de a trimite angajatii in somaj tehnic si de proiectul privind disponibilizarile din companie.

"Daca pana joi nu avem un raspuns clar cu privire la situatia disponibilizarilor si a somajului tehnic, vom opri activitatea si nu va mai circula niciun tren", a spus Ion Molea.

Directorul general al CFR Calatori, Liviu Pescarasu, a declara, saptamana trecuta ca toti cei aproximativ 15.000 de angajati ai companiei vor intra in somaj tehnic, din 16 august, prin rotatie, pana la sfarsitul anului, astfel ca fiecare salariat nu va veni la munca timp de doua luni.

Totodata, potrivit unor surse din sectorul feroviar, Ministerul Transporturilor pregateste un proiect care vizeaza disponibilizarea a 12.800 de angajati din sectorul feroviar pana la sfarsitul lunii septembrie.