Onorariul orar unic/avocat pentru acordul cu Bostina si Asociatii este de 39 euro, fara TVA, iar cel din contractul cu Ratiu & Ratiu este de 100 euro, fara TVA.

In cazul consortiului Leaua si Asociatii - Danila, Petre & Asociatii - Craciun, Tudoroiu si Asociatii, CNADNR va plati un onorariu orar unic de 150 euro/avocat, potrivit datelor transmise de companie la solicitarea Mediafax. Compania de Drumuri si Autostrazi nu precizeaza durata si valoarea totala a acestui acord cadru.

Potrivit CNADNR, acest acord a fost incheiat dupa anularea unei proceduri prin care dorea contractarea de servicii de consultanta, asistenta si/sau reprezentare juridica, anuntata la inceputul lunii aprilie.

Anuntul de participare pentru contractarea respectivelor servicii a fost lansat de CNADNR la 3 aprilie, in SEAP, proiectul avand o valoare estimata situata intre 441.110 lei si 8,82 milioane lei, fara TVA. Compania viza incheierea unui acord-cadru cu o durata de patru ani, serviciile urmand sa fie contractate printr-o licitatie deschisa si finantate din veniturile proprii.

In caietulul de sarcini se arata ca proiectele de infrastructura initiate de companie sunt complexe, iar implementarea acestora genereaza situatii juridice "pentru dezlegarea carora" este necesara detinerea unor cunostiinte juridice temeinice specializate in materia administrarii domeniului public si a derularii fondurilor publice.

"In data de 4 aprilie aceasta procedura de achizitie publica a fost anulata, in conformitate cu prevederile art. 209, alin. (1) si alin. (4) din OUG 34/ 2006. (...) Ulterior a fost lansata o procedura de achizitie publica in conformitate cu prevederile art. 16, alin. (1) din OUG 34/ 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si Ordinul Ministrului nr. 88/ 12 martie 2013, privind aprobarea normelor procedurale interne referitoare la selectarea formelor de exercitare a profesiei de avocat specializate in acordarea serviciilor de consultant, asistenta si/sau reprezentare juridica", se arata in raspunsul companiei.

Intrebati daca anul acesta au mai fost incheiate contracte similare, reprezentantii CNADNR precizeaza ca a mai fost incheiat un contract de servicii de asistenta juridica pentru reprezentarea CNADNR, Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara, in doua dosare, din 2007 si 2012, de pe rolul Tribunalului Timis, privind situatia juridica a unui imobil din cadrul directiei.

Contractul de 428.000 lei, fara TVA, a fost incheiat in martie cu Cabinet Individual Avocat Capizisu Sergiu Marin si va fi finalizat la data obtinerii unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, potrivit CNADNR.

CNADNR functioneaza sub autoritatea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, condus de ministrul delegat Dan Sova, dar va reveni la Ministerul Transporturilor, dupa infiintarea Autoritatii Nationale de Autostrazi. Premierul Victor Ponta a anuntat marti ca Guvernul va infiinta Autoritatea Nationala de Autostrazi imediat dupa ce va primi decizia Comisiei Europene de deblocare a Programului Operational Sectorial Transporturi (POST).