Georgiana Elena Ghegeliu a dat in judecata Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) si Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov in aprilie 2012, la Tribunalul Bucuresti, dupa ce si-a pierdut mana dreapta in urma unui accident rutier petrecut in 2006, scrie Mediafax.

Instanta a admis cererea tinerei, in aprilie 2013, si a obligat CNADNR sa ii plateasca daune morale de un milion de euro, echivalentul in lei la cursul BNR din ziua platii.

CNADNR solicitase judecatorilor respingerea cererii pe motiv ca s-a prescris dreptul la actiune. Instanta a respins insa cererea CNADNR pe motiv ca este neintemeiata si i-a dat castig de cauza tinerei.

Decizia a fost contestata cu apel de CNADNR la 11 octombrie, iar miercuri magistratii Curtii de Apel Bucuresti au luat in discutie dosarul. Curtea a ramas in pronuntare in acest caz si a stabilit sa dea verdictul peste o saptamana, astfel incat atat CNADNR cat si avocatii tinerei sa poata depune concluzii scrise.

Accidentul in urma caruia Georgiana Elena Ghegeliu si-a pierdut mana dreapta a avut loc in 2006, in timp ce aceasta mergea, impreuna cu prietenul ei, spre Brasov. Acesta a tras de volan spre dreapta, pentru a evita o alta masina care intrase pe sensul lor de mers. Autoturismul in care se aflau cei doi a lovit un parapet metalic de pe marginea drumului, un fragment din acesta a strapuns portiera dreapta a masinii si i-a intrat tinerei in mana. Aceasta a fost dusa atunci la spital, unde i-a fost amputat bratul drept.

Politistii Inspectoratului Judetean de Politie Brasov au inceput atunci cercetarile in acest caz. Ulterior, anchetatorii au stabilit ca de vina pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranta a traficului rutier montate pe acel drum, pe partea dreapta a sensului de mers spre Brasov.