Contractul se va derula pe o perioada de patru ani si jumatate si este finantat de la bugetul de stat.

"La licitatie a fost depusa o singura oferta, de un consortiu format din firmele Ager Business Tech si Operational Autoleasing. Urmeaza perioada de analiza, care dureaza 20 de zile, iar la sfarsit vom vedea daca acceptam sau nu aceasta oferta. Masinile vor fi folosite pentru lucrari de intretinere in regim propriu, separat de cele efectuate in baza contractelor de intretinere", au declarat reprezentantii CNADNR, citati de Mediafax.

In prezent, CNADNR are la dispozitie pe perioada determinata tot 256 de utilitare prin contracte de inchiriere cu firme terte, acestea nefiind incluse in contractele de intretinere multianuala. Contractele au fost incheiate in 2010 si vor expira in acest an.

Potrivit reprezentantilor CNADNR, contractul de inchiriere prin leasing operational va reduce costurile cu 35%, iar vehiculele vor putea fi folosite 24 de ore din 24.

Autoutilitarele vor fi folosite pentru transportul personalului si a materialelor, dar si a uneltelor folosite in activitatea de intretinere.