Pentru început, vizat este tronsonul 1, adică 13 kilometri. Costurile pentru un kilometru de autostradă se ridică la aproape zece milioane de euro.

Pe zona unde se văd platformele, sunt platformele pentru necesarul execuției coloanelor forate și va traversa zona de lac pe această zonă.

Pe primul lot al autostrăzii Sibiu-Pitești se lucrează deja. Tronsonul, cu o lungime de puțin peste 13 kilometri, va ajunge până în dreptul localității Boița.

Durata lucrărilor: 36 de luni

Horia Stancu, director DRDP Brașov: ”Este vorba de tronsonul Sibiu-Boița, din Autostrada Sibiu-Pitești. Un tronson și o autostradă așteptată de mult timp de toată lumea. 36 de luni durata de execuție a lucrării, este vorba de 13,1 km. Lucrările au început în ritm alert”.

Vlad Oțet, adjunctul managerului de proiect: ”Este prima lucrare începută, excavația pentru fundația unui podeț. Sunt 21 de podete. Acestea sunt executate pentru trecerea animalelor mici dintr-o parte în alta a autostrăzii. Există și zone specifice care presupun lucrări mai de anvergură în vederea traversării”.

Valoarea proiectului: 612 milioane lei

Când vor fi finalizate lucrările, legătura între noul tronson și Drumul Național 7 se va face, temporar, printr-un sens giratoriu.

Valoarea contractului de proiectare și execuție pentru acest lot se ridică la peste 612 milioane de lei, fără TVA