In topul Skytrax 2015, in care sunt cotate cele mai bune si cele mai proaste companii aeriene, primul loc este ocupat de o companie din Orientul Mijlociu: Qatar Airways. Emirates e pe locul 5, Etihad o pozitie mai jos, pe 6. Prima companie europeana in top e Turkish Airlines, Lufthansa e abia pe 12, in timp ce Austrian, Air France si British se ingramadesc pana in locul 20. 

Pe locul 27 se afla Oman Air. Inca in urma rivalilor din zona, compania a cumparat in ultimul an cate un avion nou in fiecare luna si a atras 1 milion de pasageri noi. In total: 6 milioane de pasageri, un numar pe care CEO-ul Oman Air, Peter Gregorowitsch, spera sa-l creasca la 10 milioane pana in 2020. "Vom avea 70 de avioane si vom zbura catre 75 de destinatii", spune acesta.

Aeroportul din Muscat e si el in expansiune. Acesta este extins in prezent si va ajunge sa fie de patru ori mai mare, astfel incat va putea prelua 12 milioane de pasageri anual. Cu atat mai impresionant cu cat numarul reprezinta de 3 ori mai multe persoane decat populatia tarii.

"Nu vrem sa copiem modelul companiilor din tarile vecine", spune insa CEO-ul Oman Air."In Oman, totul se face in mod cumpatat, pas cu pas, la fel cum s-a dezvoltat si tara. N-o sa vedeti zgarie-nori aici". 

Ramane de vazut in ce masura abordarea Oman Air o va ajuta sa devina compania preferata a celor care zboara intra Est si Vest, noteaza CNN.