Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, declara, in luna februarie, ca firmele de constructii vor termina in acest 90,23 kilometri de autostrada si 45 de kilometri de variante ocolitoare si vor finaliza modernizarea a 275 kilometri de drumuri nationale.

Acest obiectiv este unul realizabil, in contextul atragerii de fonduri europene si de simplificare a procedurilor, considera Ionita.

”Suntem mai pregatiti ca oricand sa atragem fonduri europene. Obiectivul privind darea in folosinta a 90 de kilometri de autostrada este fezabil”, a declarat seful CNAIR, citat de News.ro.

Din total, 45 de kilometri vor fi centuri ocolitoare. Restul sunt reprezentanti de intrarea in Bucuresti, cei trei kilometri care fac legatura cu autostrada Bucuresti-Ploiesti, loturile 3 si 4 de pe autostrada Lugoj-Deva si doua loturi de pe autostrada Sebes- Turda.

In plus, unul dintre obiective este promovarea centurii de sud a Bucurestiului pentru a fi finantata din Fondul de Coeziune. Pentru acest sector de autostrada, documentatia va fi publicata in luna mai pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), potrivit sefului CNAIR.

In cazul pasajului de la Domnesti, in 2-3 saptamani se va semna contractul pentru constructia acestuia”, a mai afirmat Ionita.

In prezent, Romania are 748 de kilometri de autostrada, dupa deschiderea, in luna martie, a unui segment de 15 kilometri din lotul 2 al autostrazii Lugoj-Deva.