Astfel ia naştere una dintre cele mai importante companii aeriene europene, care va transporta peste 20 de milioane de pasageri pe an, au anunţat vineri cele două companii, transmite Reuters.

Condor are o flotă de aproape 60 de avioane şi 4.900 de angajaţi, în timp ce LOT are o flotă de 80 de avioane.

Condor, companie care concurează cu Lufthansa şi TUI fly, a înregistrat profituri în ultimii ani şi este un partener important de afaceri pentru touroperatorii germani.

După falimentul Thomas Cook, în luna septembrie a anului trecut, Condor a putut să funcţioneze graţie unui credit punte în valoare de 380 milioane euro de la Guvernul german, care i-a permis să caute un cumpărător.

Într-un comunicat de presă comun, Condor şi LOT, companie deţinută de firma de stat Polish Aviation Group (PGL), au informat că investiţia PGL va permite rambursarea în totalitate a creditului punte oferit de Guvernul german. Cele două companii se aşteaptă ca tranzacţia să se finalizeze până în luna aprilie 2020, după obţinerea aprobărilor necesare din partea organismelor de reglementare a concurenţei.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a subliniat că această achiziţie este o dovadă a puterii economiei Poloniei. "Până acum companiile străine preluau active poloneze preţioase, acum rolurile s-au inversat", a spus Mateusz Morawiecki într-o conferinţă de presă.

LOT este o companie membră a Star Alliance. În 2019, pentru al patrulea an la rând, LOT a raportat o creştere puternică a numărului de pasageri. Compania poloneză a transportat peste 10 milioane pasageri anul trecut, cu 1,3 milioane mai mulţi decât în 2018. Potrivit reprezentanţilor companiei, LOT este o companie profitabilă dar nu a oferit cifre detaliate.