"Comisia va analiza ofertele, iar castigatorul va fi desemnat in maximum 45 de zile", a declarat directorul general al companiei, Aurel Radu, citat de Mediafax.

Prin acest contract, Metrorex vrea sa cumpere maxim 51 de trenuri noi de metrou pentru magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon.

Administratorul metroului bucurestean vizeaza achizitia a minim 43 si maxim 51 de trenuri, cu 258, respectiv 306 vagoane, printr-un acord-cadru cu pana la patru contracte subsecvente.

Contractul, estimat la 1,556 miliarde lei fara TVA, va fi finantat dintr-un credit extern de la BEI, garantat de stat, si bani de la buget, potrivit anuntului de participare lansat la jumatatea acestui an de Metrorex.

Trenurile sunt cumparate in urma unei licitatii deschise, unde pretul ofertei are o pondere de 60%, celelalte criterii fiind performantele tehnice (15%), termenele de livrare (12%), conditiile si costurile de mentenanta (3%, respectiv 5%) si termenele de garantie (5%).

Tronsonul Eroilor - Drumul Taberei din magistrala 5 de metrou va fi finalizat in al doilea semestru din 2016, iar intregul proiect are ca termen de finalizare 2020, finantarea fiind asigurata din fonduri europene si de la stat.

In prezent, in Bucuresti, circa 600.000 de persoane circula zilnic cu metroul, adica o treime din populatia Capitalei.