Benoit Pleska, un belgian de 43 de ani, isi prezinta CV-ul impresionant. A stat zece ani in Romania, dar a plecat in Ucraina unde a pus pe picioare un lant de magazine. Acum isi doreste sa revina. Mai ales ca il asteapta familia si... cei trei cai ai sai.

"Ne place foarte tare in Romania, am trait aici 10 ani, intre 1995 si 2005, si pentru noi Romania este tara noastra acum”, spune Annick Pleska, sotia lui Benoit.

Asa ca domnul Pleska candideaza la functia de director al Companiei Nationale Drumuri. "Sunt foarte interesat de compania aceasta pentru ca are un impact extraordinar de mare asupra dezvoltarii Romaniei. Este posibil sa supravietuiesc cu salariul propus si am si afaceri”, spune Benoit Pleska, candidat la functia de director CNADNR.

Si compania Tarom cauta un manager, dar si cativa membri in Consiliul de Administratie. "Sunt avocat de business, am experienta, sunt in consilii de administratie. Aduc valoare adaugata, de ce nu si pentru companii publice?", explica Gabriel Biris, candidat la Consiliul de Administratie al Tarom. 

Statul cauta directori pentru 10 companii, printre care se numara si CFR Calatori, Metrorex si Compania Aeroporturi Bucuresti. Cei 300 candidati propusi de firma de recrutare se vor intalni cu oficialii de la Transporturi pentru evaluare si un interviu in urma caruia vor fi alesi cei 10 norocosi. Ultimul cuvant il are ministrul Transporturilor.