Contractul a fost semnat de Cristian Ghibu, presedintele comisiei de privatizare si secretar de stat in Ministerul Transporturilor, si Sorin Chinde, director general al GFR. La ceremonie au participat ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, si Gruia Stoica, proprietarul GFR, potrivit reprezentantilor Ministerului Transporturilor.  Presa nu a fost invitata la eveniment.

Cumparatorul trebuie sa notifice tranzactia Consiliului Concurentei, decizia din partea autoritatii putand fi pozitiva, pozitiva cu conditii sau negativa. 

GFR a fost declarat castigator in luna iunie in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni. 

Hotararea de Guvern privind privatizarea transportatorului feroviar de marfa a fost publicata la jumatatea lunii august in Monitorul Oficial, termenul de finalizare a tranzactiei fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrarii in vigoare a actului normativ, respectiv jumatatea lunii octombrie. 

Actul normativ stabileste ca finalizarea tranzactiei, constand in transferul dreptului de proprietate asupra pachetului de actiuni, va fi realizata sub conditia incheierii unui contract de escrow in termnen de 30 de zile de la data semnarii contractului de vanzare de actiuni. 

Contractul de escrow va fi anexa la contractul de vanzare de actiuni si va avea ca obiect, in principal, plata de catre cumparator a 10% din pretul de cumparare (90,49 milioane lei) in termen de doua zile de la data contractului de escrow. 

Executivul nu indica insa un termen limita pentru semnarea contractului de vanzare a actiunilor. 

Incheierea vanzarii actiunilor se va realiza de asemenea doar prin creditarea contului vanzatorului, statul roman, cu intreaga suma reprezentand pretul pachetului de actiuni. 

Modalitatea de plata a actiunilor va consta in incasarea integrala, la data finalizarii tranzactiei, de catre vanzator a garantiei de participare la licitatie in valoare de 10 milioane euro, a celor 90 milioane lei din fondul escrow si a diferentei ramase pana la pretul de vanzare. 

Premierul Victor Ponta i-a cerut saptamana trecuta noului ministru al Transporturilor, Ramona Manescu, sa il cheme, luni, pe castigatorul licitatiei de privatizare a CFR Marfa si sa semneze contractul de vanzare, adaugand ca, daca acesta "nu da banii", va fi numit un manager privat, iar licitatia va fi reluata. 

Seful Consiliului Concurentei estima la jumatatea lunii august ca va dura o luna de la notificarea GFR pentru a se stabili daca decizia va fi luata local sau la nivelul CE, termenul legal de aprobare fiind de sase luni.