Costescu, 46 de ani, a fost numit director general al CFR in urma unui proces de selectie desfasurat in baza OUG 109/ 2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice si va prelua luni conducerea executiva a companiei, a anuntat CFR, intr-un comunicat.

"Experienta profesionala, acumulata in cei peste 20 de ani de activitate in domenii precum management, dezvoltare de afaceri feroviare, conducere si implementare de proiecte, consultanta feroviara, cercetare sau academic, i-a permis ocuparea pana in prezent a unor pozitii reprezentative in companii private sau de stat, din Romania si Europa, din domenii precum industrie sau exploatare feroviara. A fost responsabil individual sau in echipe complexe, pentru strategiile de achizitie, restructurare, repozitionare pe piata sau integrare in structura dorita de actionariat, ori autoritatea tutelara a unor companii precum: Romvag (Romania), Karsdorfer Eisenbahn – KEG/Cale Ferata Privata (Germania), Autoritatea Feroviara Romana (AFER)", se arata intr-un comunicat al CFR.

Noul sef al CFR SA a infiintat, dezvoltat si condus companii de inginerie feroviara, precum Forschung Mess - und Daten-Technik Zentrum (Germania) si Sistematic Engineering (Romania).

Ministerul Transporturilor a anuntat la 1 aprilie 2014 ca Macarie Alexandru Moldovan, general adjunct la directia tehnica, a preluat interimar conducerea CFR SA. El il inlocuise in aceasta pozitie pe Ionel Voicu.