Relu Fenechiu a declarat ca directorul Aeroportului "Henri Coanda”, Cristinel Smadu, sustinut de PC, a fost schimbat din functie, in locul acestuia fiind numit Cornel Poterasu, membru PNL, destituit in urma scandalului privind taximetria ilegala de la aeroport, generat de uciderea studentei japoneze.

"Am facut schimbarea la Aeroportul Otopeni chiar in prima zi cand m-am dus la minister. Totul s-a facut cu acordul partilor", a precizat Fenechiu.

Intrebat de ce a revenit in functie Poterasu, care fusese demis din cauza problemei taximetriei ilegale de pe aeroport, Fenechiu a afirmat: "Poterasu nu a fost implicat in acel incident. Paza o asigura MAI. Pana la proba contrarie, am incredere in Poterasu".

El a adaugat ca intentioneaza sa introduca management privat la Aeroportul "Henri Coanda" si ca un concurs in acest sens va fi organizat "cat mai repede".

Directorul general al companiei Aeroporturi Bucuresti Cornel Poterasu a fost demis, in 31 august, de catre ministrul Transporturilor, ca urmare a scandalului privind siguranta celor care tranziteaza aeroportul Otopeni, izbucnit dupa uciderea unei studente japoneze. Aeroporturi Bucuresti administreaza aeroporturile Henri Coanda Otopeni si Aurel Vlaicu Baneasa.

In 15 august 2012, in comuna Corbeanca, judetul Ilfov, intr-o zona impadurita, in apropierea DN1, Nicolae Vlad a ucis-o pe Yurika M. (cetatean japonez), cauza mortii victimei fiind reprezentata de asfixia mecanica prin comprimare cervico-toracala, a explicat Ministerul Public. Japoneza a fost abordata de Nicolae Vlad la scurt timp dupa ce a coborat din avion, la Aeroportul International Henri Coanda, el propunandu-i s-o duca cu taxiul la locul de destinatie. Tanara si Vlad au coborat insa la marginea padurii, unde doua zile mai tarziu femeia a fost gasita moarta.