Compania Tarom a pierdut anul trecut pozitia a doua in clasamentul liniilor aeriene prezente in Romania, fiind depasita de Blue Air.

In luna martie a anului trecut, Consiliul de Administratie al Tarom a decis revocarea lui Christian Heinzmann din functia de director general si din cea de accountable manager al companiei si numirea ca interimar in aceste functii a fostului director financiar Gabriel Stoe.

Anul trecut s-a incheiat pe pierdere, potrivit lui Davidoiu, care isi doreste ca acest an sa se termine pe breakeven (punctul in care castigurile companiei sunt egale cu cheltuielile).

2016 s-a incheiat pe pierdere. Nu stiu exact cat a fost, sistuatia financiara nu a fost inca incheiata”, a declarat Davidoiu.

Anul trecut a fost al noualea consecutiv pe pierdere pentru Tarom. In 2015, pierderile au fost de 27,4 milioane lei, iar numarul angajatilor era, la finalul anului, de 1.880. Ultimul an cu profit pentru Tarom a fost 2007.

Citeste si: "Sarmizegetusa", prima aeronava Boeing 737-800 NG din flota Tarom a aterizat, miercuri, la Bucuresti. A doua vine saptamana viitoare

Directorul general spera ca acest an sa nu fie inca unul cu pierdere pentru Tarom, in contextul achizitiei a doua noi aeronave Boeing.

”Mi-as dori sa terminam pe breakeven 2017. Speram sa reusim asta, odata cu achizitia celor doua noi capacitati, altfel nu puteam reusi”, a afirmat Davidoiu.

El a afirmat, subliniind ca este o parere personala, ca firma a fost sabotata in trecut. ”O spun cu toata sinceritatea, este o observatie personala, Tarom a fost sabotat atat din interior, cat si din exterior (...) de catre cei care aveau interes ca aceasta companie sa nu fie una performanta si eficienta si sa ramana probabil in portofoliul statului roman. Ce au facut? Nu stiu, sunt institutii ale statului care deja cerceteaza aceste lucruri”, a afirmat Davidoiu.

Davidoiu considera ca firma are nevoie sa schimbe strategia comerciala si a anuntat restructurari in departamentul comercial. In plus, legat de serviciul de intranet, denumit Airfi, anuntat anul trecut, directorul general a subliniat ca el este implementat doar pe 8 aparate, desi contractul prevedea anul trecut instalarea lor pe 23 de aparate. El a spus ca firma respectiva a fost notificata in acest sens.