Contractul vizeaza servicii pentru intocmirea documentatiei tehnice in vederea dobandirii prin expropriere/ transfer a imobilelor necesare executarii lucrarilor de constructie ale autostrazii Sebes Turda, in localitatile Sebes, Alba Iulia, Ciugud, Sintimbru, Galda de Jos, Teius, Aiud, Radesti, Miraslau si Unirea (judetul Alba), respectiv Moldovenesti, Mihai Viteazu si Calarasi (judetul Cluj). 

Valoarea estimata a acordului, la care se vor raporta ofertantii in elaborarea propunerii financiare este de 3,93 milioane lei, fara TVA. CNADNR poate opta ulterior pentru achizitionarea unor servicii similare de 1,96 milioane lei, astfel incat valoarea totala a proiectului poate ajunge pana la 5,9 milioane lei, fara TVA. 

CNADNR a identificat 4.720 de imobile, suprafata totala afectata fiind de 9 milioane de metri patrati, potrivit anuntului lansat in vederea selectiei furnizorului. 

Contractul, finantat cu fonduri bugetare, va avea o durata de 18 luni de la data atribuirii. 

Furnizorul serviciilor va fi contractat prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut, iar termenul limita de depunere a ofertelor a fost stabilit pentru 22 ianuarie. 

Autostrada insumeaza 70 de kilometri, iar proiectul a fost impartit in patru loturi. 

CNADNR a selectat in aprilie constructorii loturilor 3 si 4, contractele pentru primele doua fiind semnate in noiembrie.  Licitatia pentru lucrarile la lotul 1, de 17 kilometri, a fost castigata de asocierea Impresa Pizzarotti (Italia) si SpA & Pomponio Constructii, care va incasa 541,7 milioane lei fara TVA, iar lucrarile pentru lotul 2, de 24,2 kilometri, au fost adjudecate de asocierea Aktor (Grecia) - Euroconstruct Trading 98 pentru 549,3 milioane lei fara TVA.  Acordul pentru lotul 3, cu o lungime de 12,4 km, a fost atribuit asocierii italiene Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d’Acqua si are o valoare de 420,5 milioane lei, fara TVA, iar al patrulea tronson, de 16,3 km, va fi construit de PORR Construct - PORR Bau (Austria) in baza unui contract de 470 milioane lei, fara TVA. 

Intrebat cand se va circula pe aceasta autostrada, seful CNADNR, Narcis Neaga, afirma la jumatatea lunii noiembrie ca in 2016 "se va circula, cu siguranta, in totalitate", iar in martie - aprilie vor incepe lucrarile pe loturile 1 si 2. Potrivit lui Neaga, pe celelalte loturi ale autostrazii a fost amanata faza de executie la cererea fermierilor care au solicitat sa fie lasati sa isi stranga recolta.