In aceste conditii, cel mai potrivit termen de finalizare ar fi la Sfantu' Asteapta, unde se incadreaza si alte bucati de autostrada de la noi, vesnic in santier.

Autostrada Arad-Timisoara, o sosea de 32 de kilometri, a fost inceputa in 2009. Constructorul promitea ca va fi gata luna trecuta, dar nu s-a intamplat asa.

Nici macar muncitorii nu mai stiu termenul care este de finalizare: “Nu mai stim care e termenul. Speram, pana in 2015 sau 16...."

Autostrada nu are inca parapeti si plase, care sa impiedice animalele sa ajunga pe sosea. Nu are nici telefoane de urgenta, iar iesirile nu sunt nici ele gata. Din acest motiv soferii nu au voie sa circule cu o viteza mai mare de 100 de km la ora.

,,De sus vine treaba, de acolo vine problema, nu de aici. Sa dea Dumnezeu sa termina anul asta, dar nu stiu. Nu cred. Se misca greu", spune un muncitor.

Valoarea totala a lucrarilor la acest tronson de autostrada se ridica la 135 de milioane de euro. Constructorul si reprezentantii Companiei de Drumuri nu au fost capabili sa dea vreo explicatie pentru intarzieri si nici n-au avansat un nou termen de finalizare.