Cele patru drumuri se afla pe o proprietate care i-a fost retrocedata regelui Mihai in urma cu trei ani. Au impreuna o suprafata de 27.000 de metri patrati si valoreaza aproape 45.000 de lei. Unul dintre ele este in cartierul Cumpatu din Sinaia. Daca va fi reabilitat, aici s-ar putea dezvolta o noua zona de locuinte.

Cel mai lung dintre drumuri are 5 kilometri si merge paralel cu DN1, de la Sinaia pana la Busteni. Acest drum forestier, care este inchis, ar putea fi asfaltat si modernizat si sa fie folosit de soferi ca o alternativa pentru DN1, care mai tot timpul este foarte aglomerat.

Celelalte doua drumuri fac legatura intre statiunea Sinaia si drumul care duce spre Cota 1.400 din Masivul Bucegi. Impreuna au cam 5 kilometri.

"Ele nu vor fi instrainate, ci vor putea fi folosite de publicul larg", a declarat Vlad Oprea, primarul orasului Sinaia.

Aceste drumuri ar putea intra in circuitul turistic. Contractul de donatie le interzice autoritatilor locale din Sinaia sa vanda, sa inchirieze, sa concesioneze ori sa cedeze vreun drept asupra acestor drumuri. Altfel, donatia se va anula, iar terenurile vor trece din nou in proprietatea Regelui Mihai sau a mostenitorilor lui.

Romania pierde aproape 2 mld. de euro, bani pe care i-ar fi facut din nimic. Premierul Boc vrea capul sefului Agentiei pentru Mediu

Roubini: SUA va incepe sa tipareasca bani

Geniul din mainile caruia Apple spera sa obtina miliarde de dolari. Este Comandor al Marii Britanii si ia lectii de la samurai