Prezent la o conferinta organizata la nivel european legata de efectele norului de cenusa vulcanica asupra traficului aerian din tarile UE, Sorin Munteanu, secretar de stat in MDRT, a explicat ca, in Romania, autoritatile au infiintat o linie gratuita pentru calatorii afectati si au oferit reduceri la cazare in hoteluri.

Potrivit directivelor europene, calatorii care au fost afectati de anularea curselor din cauze care nu tin de companiile aeriene sunt despagubiti cu contravaloarea biletului platit. Ei mai au si posibilitatea de a-si reprograma calatoria, la acelasi pret.

Companiile aeriene au raportat milioane de euro pierderi pentru cele trei zile in care traficul a fost inchis din cauza eruptiei vulcanice din Islanda. Blue Air a cerut chiar sprijin de la Guvern si din partea Comisiei Europene, pierderile inregistrate apropiindu-se de 2,5 milioane de euro.

La nivel european, situatia a fost similara, companiile raportand pierderi de milioane de euro, iar unele ajungand in pragul falimentului.

Activitatea in fabrica de telefoane Nokia de la Jucu a fost, de asemenea, oprita pentru o perioada, din cauza lipsei de componente care trebuiau transportate in Romania cu avionul.

Incont.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro!